Tv kijken via internet, zonder abonnement of zonder decoder

Laatste update op
minuten lezen
Tv kijken via internet

De meest traditionele manier van televisie kijken is door een tv-abonnement bij een telecomaanbieder af te sluiten en vervolgens een decoder op je televisie-toestel aan te sluiten. Dit is echter niet noodzakelijk. Het is tegenwoordig ook mogelijk om tv te kijken via het internet, zonder decoder en zelfs zonder abonnement.

Hoe kun je tv kijken via internet?

Tv kijken via internet is op verschillende manieren mogelijk. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een abonnement bij een streamingdienst als Netflix of Disney+ af te sluiten of door via de website van één van de omroepen tv te kijken.

Er zijn verschillende streamingdiensten actief in Nederland. Het is in Nederland mogelijk om een abonnement af te sluiten bij:

  • Amazon Prime Video
  • Disney+
  • HBO Max
  • Netflix
  • Pathé Thuis
  • SkyShowtime
  • Viaplay
  • Videoland

Belangrijk bij tv kijken via internet is dat je een goed internetabonnement afsluit. Je dient namelijk een hoog genoeg internetsnelheid te hebben om zonder problemen online tv te kijken.

Hoe kun je gratis tv kijken via internet?

Er zijn enkele manieren om gratis tv te kijken via internet. Via NPO Start en KIJK.nl kun je gratis tv-programma's terugkijken. Je hebt hierbij wel te maken met reclames. Wil je geen reclames zien, dan zul je een abonnement moeten afsluiten.

Daarnaast kun je bij bijvoorbeeld NPO 1, 2 of 3 via hun website gratis bepaalde programma's terugkijken of direct live kijken. Ook andere omroepen bieden via hun website aan om bepaalde uitzendingen, zoals het journaal, terug te kijken.

Hoe kun je live-tv kijken via internet?

Sommige omroepen zenden via hun website live programma's uit. Zo is het bijvoorbeeld via de website van de NOS mogelijk om live sportwedstrijden te kijken. Zo kun je via de website alle etappes uit de Tour de France kijken, maar mis je ook geen enkele wedstrijd van het WK voetbal.

Daarnaast zijn er ook een groot aantal illegale websites die programma's / sport live uitzenden. Het nadeel van het gebruiken van deze illegale streams is echter dat het beeld onderbroken kan worden en onscherp kan zijn.

Een ander nadeel van het gebruiken van illegale streams is dat er virussen op je toestel kunnen komen. Als je geen virusscanner gebruikt, is het dus niet aan te raden om tv te kijken via illegale streams.

Hoe kun je tv kijken via een internet kastje?

IPTV - dat voor Internet Protocol televisie staat - is een manier van tv kijken via een internet kastje dat zich onderscheidt van digitale tv doordat het aanbod nog uitgebreider is. Je gaat hierbij namelijk een abonnement aan bij een speciale IPTV-aanbieder, waarna je een IPTV-ontvanger aansluit op je televisie en router.

Hoe werkt IPTV?

IPTV onderscheidt zich van de traditionele manier van televisie kijken, omdat je veel meer zenders kunt ontvangen en er geen installatie plaats hoeft te vinden. Het enige dat je nodig hebt, is een goed internetabonnement.

Hoe werkt IPTV?

Hoe kun je online tv kijken?

Veel aanbieders van televisie bieden met hun televisieabonnementen te mogelijkheid om online tv kijken. Vrijwel alle telecomaanbieders bieden een applicatie aan waarmee je op je gsm, tablet, smart TV of zelfs op je laptop (ook mogelijk via de webversie) online tv kunt kijken.

Bij KPN online tv kijken

Bij KPN online tv kijken is mogelijk via de KPN tv website of door het downloaden van de KPN TV+ applicatie in app store.

Niet alle zenders die bij KPN via de decoder beschikbaar zijn, zullen ook via de KPN tv website of app beschikbaar zijn. Bovendien zijn er verschillende zenders die je enkel vanuit Nederland kunt zien. Als je in het buitenland bent, zal er een melding in beeld verschijnen.

Bij Odido online tv kijken

Bij Odido online tv kijken is mogelijk via de Odido tv website of door het downloaden van de Odido tv app in de app store.

Niet alle zenders die bij Odido via de decoder beschikbaar zijn, zullen ook via de Odido tv website of app beschikbaar zijn. Bovendien zijn er verschillende zenders die je enkel vanuit Nederland kunt zien. Als je in het buitenland bent, zal er een melding in beeld verschijnen.

Bij Ziggo online tv kijken

Bij Ziggo online tv kijken is mogelijk via de Ziggo Go website of door het downloaden van de Ziggo Go app in de app store.

Niet alle zenders die bij Ziggo via de decoder beschikbaar zijn, zullen ook via de Ziggo Go website of app beschikbaar zijn. Bovendien zijn er verschillende zenders die je enkel vanuit Nederland kunt zien. Als je in het buitenland bent, zal er een melding in beeld verschijnen.

Hoe kun je tv kijken zonder abonnement of decoder?

Als je niet op een traditionele manier tv wilt kijken, is één van de opties het afsluiten van een televisieabonnement zonder decoder. Bij het tv kijken zonder decoder kijk je televisie via de tv-applicatie van je telecomaanbieder of door het afsluiten van een abonnement bij een streamingdienst.

Een speciaal televisieabonnement zonder decoder wordt in Nederland nog niet door veel telecomaanbieders aangeboden. Het afsluiten van zo'n abonnement is momenteel mogelijk bij Canal Digitaal.

Tv kijken zonder abonnement - waarbij je tevens geen decoder nodig hebt - is mogelijk door uitzendingen terug te kijken of gratis te kijken via de website van de omroep of via NPO Start of KIJK.nl. Niet alle uitzendingen kunnen echter op deze manier bekeken worden.

Vond je deze informatie nuttig? 100% van de 14 stemmen vond de informatie nuttig.