Telecom providers in Nederland in 2024

Filteren op
Verwijder filters
Sorteer op
50+ mobiel is een telecom provider gericht op het gebruiken van een mobiel voor ouderen zo eenvoudig mogelijk maken middels eenvoudige sim-only abonnementen.
Contactinformatie Meer informatie
Budget Mobiel en Alles-in-1 zijn onderdeel van de Budget Thuis groep en hebben als doel telecom zo voordelig en simpel mogelijk te maken.
Contactinfomatie Meer informatie
Lebara is onderdeel van de Lebara groep en heeft als doel om bellen, sms'en en internetten goedkoop en zonder poespas mogelijk te maken.
Contactinformatie Meer informatie
Freedom Internet is een internet provider die opgericht is naar aanleiding van de opheffing van XS4ALL, met als doel om hun missie door te zetten: vrij, veilig en open internet.
Contactinformatie Meer informatie
Solcon is onderdeel van KPN en is een telecom provider die zich focust op het aanbieden van veilig en betrouwbaar internet via alle fibernetwerken.
Contactinformatie Meer informatie
Ziggo is een van de grootste providers in Nederland en werkt samen met Vodafone voor hun netwerken. De focus ligt bij Ziggo op altijd verbonden zijn met snel internet.
Contactinformatie Meer informatie
Ben is sinds 1999 actief op de telecommarkt en focust zich op duidelijkheid en flexibiliteit, met goedkope sim-only tarieven die je grotendeels zelf kunt samenstellen.
Contactinformatie Meer informatie
Caiway is onderdeel van DELTA Fiber en focust zich op het aanbieden van abonnementen en pakketten voor iedereen via het glasvezelnetwerk van DELTA.
Contactinformatie Meer informatie
Canal Digitaal maakt deel uit van de internationale Group M7 en maakt televisie voor iedereen mogelijk middels televisie via internet en de satelliet.
Contactinformatie Meer informatie
DELTA is onderdeel van de DELTA Fiber groep, die zich focust op het maximale halen uit internetverbindingen. Hiervoor maken zij gebruik van hun glasvezelnetwerk.
Contactinformatie Meer informatie
hollandsnieuwe is sinds 2011 actief en onderdeel van de Vodafone groep. Zij focussen zich op een eenvoudig aanbod scherpe prijzen en een heldere communicatie.
Contactinformatie Meer informatie
KPN is een van de grootste en oudste telecom providers in Nederland die als doel heeft om internet veiliger, socialer, groener, sneller en stabieler te maken.
Contactinformatie Meer informatie
Lyca Mobile is onderdeel van de internationale Lyca Mobile groep en heeft als doel mensen over de hele wereld met elkaar te verbinden tegen lage kosten.
Contactinformatie Meer informatie
Odido is een nieuwe provider die is ontstaan uit de samenvoeging van T-Mobile en Tele2 Mobiel en focust zich op telecom voor iedereen bereikbaar en eenvoudig maken.
Contactinformatie Meer informatie
Online.nl is een van de oudste telecom providers van Nederland, die in 1994 opgericht is als Euronet. Online.nl focust zich op internet betaalbaar maken voor iedereen.
Contactinformatie Meer informatie
Simpel maakt onderdeel uit van de Odido groep en is een telecom provider die zich focust op sim-only abonnementen aanbieden zonder onnodige extra's en met lage kosten.
Contactinformatie Meer informatie
Simyo is een telecom provider met een sim-only en prepaid aanbod die erg eenvoudig en scherp geprijsd zijn. Bovendien kun je elke maand je bundel aanpassen.
Contactinformatie Meer informatie
Vodafone is een van de grootste sim-only providers in Nederland en maakt deel uit van de Vodafone Group. Ze werken samen met Ziggo voor hun netwerken.
Contactinformatie Meer informatie
Youfone is een onafhankelijk telecom provider die al sinds 2008 actief op de Nederlandse telecommarkt en zich focust op sim-only, internet en alles-in-één pakketten.
Contactinformatie Meer informatie

In 2024 zijn er een groot aantal telecom providers actief op de Nederlandse telecommarkt. De grootste telecom providers van Nederland zijn KPN, Odido, Vodafone en Ziggo. Daarnaast zijn er ook nog veel kleine telecom aanbieders actief, vaak met een kleiner aanbod. Bekijk hier alle informatie over de Nederlandse telecom providers.

Hoe kies je een telecom provider?

Als je op zoek bent naar een nieuwe telecom provider, heb je de keuze uit een zeer groot aanbod, zowel wat betreft telecom aanbieders als telecom abonnementen. Bovendien lijken veel abonnementen op elkaar en zitten de verschillen juist in de details. Het is echter belangrijk om niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar de inhoud van het abonnementen, de dienstverlening van de providers en de reviews. Houd rekening met de volgende factoren:

 • De prijs.
 • De inhoud van het abonnement (hoeveelheid data, internetsnelheid, hoeveelheid belminuten & sms'en, et cetera).
 • De netwerkmogelijkheden (5G en glasvezel).
 • De bereikbaarheid van de klantenservice (telefonisch of uitsluitend online).
 • Kwaliteit van de klantenservice: bekijk de reviews.

De bekendste aanbieders van internet, mobiel en televisie op de Nederlandse markt zijn:

Marktaandelen van de telecom providers in Nederland

De grootste en bekendste telecom aanbieders in Nederland zijn KPN, Odido, Vodafone en Ziggo. Hun marktaandeel is ook verreweg het grootste in België met meer dan 30 %. Hierna volgen Odido en Delta. Alle overige telecom providers hebben een zeer klein marktaandeel van nog geen 5 %.

Marktaandelen telecom providers vast internet en mobiel
Vast internetMobiel
 1. VodafoneZiggo (40 - 45%)
 2. KPN (35 - 40%)
 3. Delta (5 - 10%)
 4. Odido (5 - 10%)
 5. Overigen (0 - 5%)
 1. Odido (30 - 45%)
 2. KPN (25 - 30%)
 3. VodafoneZiggo (25 - 30%)
 4. Overigen (10 - 15%)

Bron: ACM Telecommonitor tweede kwartaal 2023, ACM 2023

Aanbod van de telecom providers in Nederland

Het aanbod van de telecom providers in Nederland verschilt van provider tot provider. In onderstaande tabellen ontdek je welke diensten er door de providers worden aangeboden.

Aanbod telecom providers
ProviderInternetSim-onlyTelevisieAlles-in-1Prepaid
50+ mobiel✔️
Ben✔️
Budget Thuis✔️✔️
Caiway✔️✔️✔️
Canal Digitaal✔️
DELTA✔️✔️✔️
Freedom Internet✔️✔️
hollandsnieuwe✔️✔️
KPN✔️✔️✔️
Lebara✔️
Lyca Mobile✔️
Odido✔️✔️✔️
Online.nl✔️✔️
Simpel✔️
Simyo✔️✔️
Solcon✔️✔️
Vodafone✔️✔️
Youfone✔️✔️✔️
Ziggo✔️✔️