Internet verhuizen: alle stappen en procedures

Laatste update op
minuten lezen
Internet verhuizen

Bij een verhuizing komt veel kijken, zo ook het eventueel verhuizen van je internetabonnement of niet. Hierbij is het allereerst belangrijk om na te gaan of je jouw huidige internetabonnement kunt verhuizen naar je nieuwe woning, of dat je een ander abonnement dient af te sluiten. Als je jouw huidige abonnement kunt meenemen, is het belangrijk om tijdig je verhuizing aan je internetaanbieder door te geven.

Hoe moet je internet verhuizen?

In het geval van een verhuizing, kun je een aantal dingen doen met je internetabonnement:

 • Je hebt in je huidige woning nog geen internetabonnement en sluit dus voor het eerst een internetabonnement af.
 • Je bent contractvrij, waardoor je kosteloos kunt veranderen van internetabonnement.
 • Je zit nog aan een contract vast, je kunt:
  • jouw huidige abonnement opzeggen, waarbij je vaak een opzegboete dient te betalen.
  • jouw huidige abonnement verhuizen naar je nieuwe woning.

Hoe controleer je of je contractvrij bent?

Je kunt bij een verhuizing kosteloos van internetabonnement veranderen wanneer je contractvrij bent. Dit houdt in dat de einddatum van jouw contract in het verleden ligt en je dus niet meer aan een contract vast zit.

De einddatum van jouw contract kun je allereerst terugvinden in jouw contract zelf. Het is daarnaast ook mogelijk om de einddatum terug te vinden in de online klantenzone van je internetaanbieder.

Veranderen van internetabonnement bij een verhuizing

Als je contractvrij bent, kun je kosteloos veranderen van internetaanbieder. Het vergelijken van alle internetabonnementen is dus zeker aan te raden in dit geval.

Ben je nog niet contractvrij, dan kan het zijn dat je een opzegboete dient te betalen als je besluit te veranderen van internetabonnement. Bij de meeste telecom providers geldt hierbij dat je het restant van de abonnementskosten tot aan het einde van jouw contract dient te betalen.

Bij een verhuizing is het niet mogelijk om gebruik te maken van de overstapservice! Je zult dus zelf je huidige internetabonnement moeten opzeggen.

Bij het opzeggen van jouw abonnement is het belangrijk om een opzegperiode van een maand in gedachten te houden. Zeg je eerder dan een maand jouw abonnement op, dan zul je tijdelijk dubbele kosten maken.

Hoe kan ik mijn internetabonnement meeverhuizen?

Voordat je jouw internetabonnement kunt verhuizen, is het belangrijk om na te gaan of er een internetaansluiting van jouw telecom provider mogelijk is op jouw nieuwe adres.

 • Je kunt jouw internetabonnement meeverhuizen naar jouw nieuwe woning. Neem in dit geval ruim genoeg voor de verhuizing met je telecom provider contact op om de verhuizing door te geven en de installatie in je nieuwe woning in te plannen.
 • Je dient jouw internetabonnement te veranderen naar een ander abonnement bij dezelfde provider die wel op jouw nieuwe adres geleverd wordt of over te stappen naar een andere provider.

Hoever van tevoren moet ik mijn verhuizing doorgeven?

Bij de meeste internet providers dien je twee of drie weken voor de daadwerkelijke verhuisdatum de verhuizing door te geven. Wij adviseren echter om de verhuizing minstens een maand van tevoren door te geven, zodat er genoeg tijd is om de installatie in je nieuwe woning in te plannen.

Wanneer geef ik mijn verhuizing door aan mijn internetaanbieder?
ProviderMinimale doorgeefperiode
CaiwayTwee weken
DELTATwee weken
edpnetDrie weken
Freedom InternetVier weken
KPNTwee weken
OdidoVier weken
Online.nlVier weken
SolconVier weken
YoufoneVier weken
ZiggoVier weken

Worden er verhuiskosten in rekening gebracht bij internet verhuizen?

In sommige gevallen kan het zijn dat er kosten in aanrekening gebracht worden bij een verhuizing. Dit is bijvoorbeeld het geval als er een monteur langs moet komen voor de installatie in je nieuwe woning.

Daarnaast worden er bij Jonaz activatiekosten aangerekend ten hoogte van €39,95 voor het activeren van je internetabonnement in jouw nieuwe woning.

Internet verhuizen bij de verschillende aanbieders

Bij de internetaanbieders kunnen er verschillen zitten in het proces voor het verhuizen van een internetabonnement. Kies hieronder jouw telecom provider en kom erachter hoe je jouw internetabonnement dient te verhuizen.

Caiway internet verhuizen

 1. Geef minimaal twee weken voor de verhuisdatum via de online chat de verhuizing aan Caiway door. Vergeet hierbij niet om een e-mailadres en telefoonnummer door te geven waarop Caiway met jou contact op kan nemen in het geval van vragen. Hierna zul je van Caiway een bevestiging ontvangen.
 2. Neem alle materialen behalve de wandcontactdozen mee naar jouw nieuwe woning (e.g. modem, kabels, etc.).
 3. Vanaf 6:00 uur 's ochtends is het internet in jouw woning geactiveerd, waarna je zelf middels de installatiegidsen de modem en eventuele andere toestellen dient te installeren (indien je voor zelfinstallatie gekozen hebt).

DELTA internet verhuizen

 1. Geef minimaal twee weken voor de verhuisdatum via de online chat of telefonisch de verhuizing aan DELTA door. Binnen vijf werkdagen dien je een bevestiging te ontvangen. Als dit niet het geval is, neem dan met DELTA contact op.
 2. Neem alle materialen behalve de wandcontactdozen mee naar jouw nieuwe woning (e.g. modem, kabels, etc.).
 3. Vanaf 6:00 uur 's ochtends is het internet in jouw woning geactiveerd, waarna je zelf middels de installatiegidsen de modem en eventuele andere toestellen dient te installeren (indien je voor zelfinstallatie gekozen hebt).
 4. Stuur binnen vijf werkdagen na de verhuizing een bevestiging (schriftelijk of digitaal) van de verhuizing.

Het wijzigen van de verhuisdatum kun je eenvoudig zelf doen via het Guidion portal voor een glasvezelaansluiting of bij ESAS voor een kabelaansluiting. Wanneer je zelf de aansluiting regelt, dan kun je met de DELTA klantenservice contact opnemen voor het wijzigen van de verhuisdatum.

edpnet internet verhuizen

 1. Contacteer edpnet minimaal drie weken voor de verhuizing voor het maken van een offerte voor de verhuizing. Heb je een vaste telefoonlijn van KPN, neem dan ook met KPN contact op voor het verhuizen van de telefoonlijn.
 2. Neem alle materialen behalve de wandcontactdozen mee naar jouw nieuwe woning (e.g. modem, kabels, etc.).
 3. Installeer zelf de materialen in de nieuwe woning of zorg ervoor dat je aanwezig bent wanneer de monteur langs komt voor de installatie.

Freedom Internet internet verhuizen

 1. Geef minimaal vier weken voor de verhuisdatum via MIJNfreedom de verhuizing aan Freedom Internet door. Hierna krijg je een bevestiging van de aanvraag.
 2. Neem jouw huidige modem mee naar jouw nieuwe woning.
 3. Zorg ervoor dat je aanwezig bent op het moment dat de installatie-afspraak gepland staat.

Jonaz internet verhuizen

 1. Doe de postcodecheck en vul daarna het verhuisformulier in.
 2. Zorg ervoor dat je aanwezig bent op het moment dat de installatie-afspraak gepland staat.

KPN internet verhuizen

 1. Geef minimaal twee weken voor de verhuisdatum via Mijn KPN de verhuizing aan KPN door.
 2. Neem jouw huidige modem mee naar jouw nieuwe woning.
 3. Zorg ervoor dat je aanwezig bent op het moment dat de installatie-afspraak gepland staat of sluit zelf de materialen in je nieuwe woning aan.

Odido internet verhuizen

 1. Geef minimaal vier weken voor de verhuisdatum via Mijn Odido de verhuizing aan Odido door. Hierna krijg je een bevestiging van de aanvraag.
 2. Bekijk in de mail die je vanuit Odido ontvangt welke materialen je mee dient te nemen naar jouw nieuwe woning en welke je terug dient te sturen naar Odido.
 3. Bij een kabelinternetabonnement kun je op de verhuisdatum zelf de installatie regelen. Bij een nieuw glasvezelabonnement zal er een technicus van Guidion langskomen voor de installatie, waarvoor nog installatiekosten aangerekend worden.

Het is bij Odido ook mogelijk om gebruik te maken van de verhuiservice van PostNL. Jij geeft aan PostNL de verhuizing door, waarna zij jouw verhuizing doorgeven aan alle door jouw gekozen bedrijven en organisaties.

Online.nl internet verhuizen

 1. Geef minimaal vier weken voor de verhuisdatum via Mijn Online.nl de verhuizing aan Online.nl door. Hierna krijg je een bevestiging van de aanvraag.
 2. Neem jouw huidige modem en alle kabeltjes mee naar jouw nieuwe woning.
 3. Als je hebt aangegeven zelf de installatie uit te voeren, kun je dit met behulp van de installatiegidsen. Als een monteur de installatie komt uitvoeren, dan komt hij langs op de afgesproken datum.

Solcon internet verhuizen

 1. Geef minimaal vier weken voor de verhuisdatum telefonisch de verhuizing aan Solcon door. Je ontvangt vervolgens een bevestiging.
 2. Als je hebt aangegeven zelf de installatie uit te voeren, kun je dit met behulp van de installatiegidsen. Als een monteur de installatie komt uitvoeren, dan komt hij langs op de afgesproken datum.

Youfone internet verhuizen

 1. Geef minimaal vier weken voor de verhuisdatum via MyYoufone de verhuizing aan Youfone door. Je ontvangt per mail een bevestiging van de aanvraag.
 2. Neem jouw huidige modem mee naar jouw nieuwe woning.
 3. Zorg ervoor dat je aanwezig bent op het moment dat de installatie-afspraak gepland staat of sluit zelf de materialen in je nieuwe woning aan.

Ziggo internet verhuizen

 1. Geef minimaal vier weken voor de verhuisdatum via Mijn Ziggo de verhuizing aan Ziggo door. Hierna krijg je een bevestiging van de aanvraag.
 2. Neem jouw huidige modem mee naar jouw nieuwe woning.
 3. Sluit zelf de modem aan in jouw nieuwe woning. Je kunt hiervoor gebruik maken van de installatiegidsen.

Wil je liever dat een monteur de installatie in jouw nieuwe woning doet, neem dan na het doorgeven van jouw verhuizing met Ziggo contact op.

Vond je deze informatie nuttig? 100% van de 11 stemmen vond de informatie nuttig.