selectra check
Sebastian Matthijsen

Sebastian Matthijsen

Energie-expert

Sebastian is al meerdere jaren de vertrouwde energie-expert van Selectra.nl. Zijn expertise omvat onder andere internationale beleidsvorming, vergelijkingen en energieprijzen in het binnen- en buitenland.

Over Sebastian

Sebastian is sinds 2021 actief bij Selectra als energie-expert voor de Nederlandse en Vlaamse energiemarkt. Zijn doel is het informeren en adviseren van onze bezoekers over de soms ietwat ingewikkelde energiemarkt. Door zijn internationale expertise heeft Sebastian een goed beeld van de internationale beleidsvorming, samenwerkingen en energieprijzen in het binnen- en buitenland. Zijn expertise deelt hij op onze website en met de Nederlandse pers.

Zijn missie bij Selectra

De missie van Sebastian is het vergelijken van energiecontracten makkelijker en transparanter te maken. Dit doet hij door alle leveranciers op dezelfde criteria te vergelijken en alle contracten op te nemen in zijn vergelijkingen.

Expertises van Sebastian omvatten onder andere:

  • Vergelijken van energieleveranciers in België en Nederland.
  • Adviseren in het kiezen van een type energiecontract (vast, variabel of dynamisch).
  • Geven van tips voor besparingen met kleine en grote energiebesparende maatregelen.
  • Energiecontracten in combinatie met elektrische mobiliteit, waaronder de installatie van laadpalen en dynamische contracten.
  • Vergelijken, installeren en gebruiken van zonnepanelen.

Veel Nederlanders blijven jarenlang bij dezelfde leverancier zitten voor hun gas- en/of stroomcontract en betalen onnodig veel. Door actief het aanbod te vergelijken en over te stappen zodra er een goedkopere aanbieding beschikbaar is, kan je al snel honderden euro’s per jaar besparen.

Sebastian Matthijsen

Het redactieteam van Selectra

Maaike Zahn

Maaike Zahn
Telecom-expert
   

Melissa Vermeulen

Melissa Vermeulen
Energie-expert