Contact Selectra

Zo kun je ons bereiken:

Over Selectra & onze diensten

Selectra is een gratis vergelijkings- en adviesdienst. Wij helpen je met het vergelijken van contracten en over te stappen naar een contract dat het beste bij jou past.

Bij Selectra kan je de aanbiedingen van de volgende diensten vergelijken:

Energie

Ontvang advies van onze energie-experts en bespaar op je energierekening.

/sites/selectra.nl/files/images/small-cards/energy.svg

Selectra heeft een eenvoudige missie:
Huishoudens informeren en helpen geld te besparen op contracten voor thuis.

  • De klant op de eerste plaats

    Wij zijn constant bezig met het verbeteren van onze dienstverleningen.

  • Bouwen van vertrouwen

    Vertrouwen en het bouwen van relaties staat bij ons centraal.

  • Empathie

    Wij begrijpen alle vergelijkingsstress. We zijn er om jou te helpen!

Oprichting Selectra


Selectra is opgericht in Frankrijk in 2007, als een joint venture tussen Aurian de Maupeou en Xavier Pinon met als doel om consumenten op de energiemarkt te informeren en te helpen in de nasleep van de deregulering van de Franse energiemarkt.

In 2012 opende Selectra haar deuren op de Franse telecom- en Spaanse markt. Inmiddels is Selectra actief in 18 landen wereldwijd.

270 miljoen bezoekers op de websites van de Selectra Group in 2021

Ontmoet de oprichters

Selectra

Xavier Pinon

Xavier is de mede-oprichter en de directeur van Selectra. Hij regelt de commerciële aspecten van Selectra en de ontwikkeling van de business. Hij is ook de co-auteur van een boek over de Franse energiemarkt voor particulieren.

Sciences-Po Paris

Master in Financiën en Bedrijfsstrategie

Columbia University

Master in Internationale Zaken, Management, & Energie Openbaar Beleid

Selectra

Aurian de Maupeou

Aurian is de medeoprichter en directeur van Digitale Strategie bij Selectra. Aurian beheert Selectra's SEO strategie, technische tools, web programmering en de ontwikkeling van nieuwe markten.


Sciences-Po Paris

Master in Financiën en Bedrijfsstrategie

University of St. Gallen

Master in Internationale Zaken

Selectra in cijfers

De startup: Selectra

Selectra werd in 2007 door Aurian en Xavier opgericht om de consumenten op de energiemarkt te informeren over de elektriciteits- en gasaanbiedingen na de deregulering van de Franse energiemarkt.

Selectra wereldwijd

Dankzij de deregulering van de energiemarkten over de hele wereld, heeft Selectra haar energievergelijkingsdiensten kunnen uitbreiden naar 18 landen (en dit bereid zich nog steeds uit).

Op dit moment is Selectra actief in 18 landen: Argentinië, Australië, België, Brazilië, Bulgarije, Chili, Colombia, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Japan, Mexico, Oostenrijk, Peru, Portugal, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Meer dan elektriciteit

Sinds 2013 heeft Selectra haar diensten uitgebreid met telecom, woonverzekering en online bankieren.

Op lange termijn zal Selectra jouw vergelijkingsdienst voor alle contracten voor thuis zijn, die het gemakkelijker maakt om te vergelijken, over te stappen en te verhuizen met één enkele klik.

Klanten & de planeet

Selectra is meer dan een vergelijkingsdienst voor contracten voor thuis. Met een focus op groene en hernieuwbare energie werkt Selectra aan het verminderen van de CO2-uitstoot, één schakelaar per keer.

In 2019 stapten 327.000 inwoners en bedrijven in Frankrijk over van energie- of telecomabonnement met Selectra. Door over te stappen met Selectra bespaarden zij niet alleen gezamenlijk 8,3 miljoen euro, maar ook 113.000 ton CO2 voor de planeet.

66 Rue Sébastien Mercier
75015 Paris
Frankrijk