Goedkoopste energieleverancier Nederland: overzicht 2024

Laatste update op
minuten lezen
goedkoopste energieleverancier
Vergelijk energiedeals!

Op zoek naar de goedkoopste energieleverancier voor elektriciteit en gas? Bingo! Je bent hier op het juiste adres. Ontdek binnen enkele stappen en minder dan 10 minuten hoe je de meest voordelige energieleverancier voor jouw situatie vindt.

Wie is de goedkoopste energieleverancier?

Een terechte vraag. Wie biedt deze maand de voordeligste tarieven aan? Is het Essent, Eneco, of heeft Vattenfall een aantrekkelijker aanbod? Het is lastig te zeggen wie momenteel de goedkoopste is, omdat dit afhangt van verschillende factoren, beginnend bij jouw eigen situatie. Elk huishouden is immers uniek.

Goedkoopste energieleverancier vinden?

Energie vergelijken doe je met Selectra.

Jouw energieverbruik

Het ene huishouden verbruikt nu eenmaal meer elektriciteit dan het andere, sommigen verbruiken geen gas terwijl anderen dat wel doen. Je kunt je energieverbruik zelf monitoren via je online inlog, het online account dat je hebt, een app, of de eindnota van je leverancier. Zo zie je hoeveel elektriciteit en gas je op jaarbasis verbruikt.

Concurrentie

Op de Nederlandse energiemarkt is de concurrentie groot. Meer dan de helft van de consumenten is zich bewust van mogelijke besparingen bij het overstappen. Nederlandse consumenten vinden het gemakkelijk om prijzen te vergelijken en zijn tevreden over de overstapprocedure.

Onze energiemarkt ontwikkelt zich voortdurend, met leveranciers die klanten willen aantrekken met diverse producten en aantrekkelijke tarieven. Elke leverancier weet dat prijs de belangrijkste factor is bij de keuze voor een nieuwe aanbieder. Gelukkig is er voor consumenten veel keuze en besparingsmogelijkheden.

Kortingen, deals, welkomstbonussen

Energieleveranciers doen hun best om jouw aandacht te trekken met scherpe tarieven. De uitdaging om de goedkoopste energieleverancier voor jou te vinden is niet eenvoudig, mede door verschillende aanbiedingen en kortingen.

Door de diverse aanbiedingen en kortingen zie je soms door de bomen het bos niet meer. Aanbiedingen zijn onduidelijk en een aantrekkelijke welkomstbonus kan een vertekend beeld geven van je te verwachten termijn- of jaarbedrag. Onze tip: kijk niet direct naar lokkertjes, maar richt je eerst op de energieprijs bij je zoektocht naar de goedkoopste energieleverancier.

Goedkope energie

Prijzen veranderen voortdurend en het aanbod is groot. Om te besparen is het belangrijk dat je goedkope energie kunt afnemen. Wat vandaag bij leverancier X goedkoop is, kan morgen duurder zijn. Stroom- en gasprijzen zijn onderhevig aan schommelingen.

Goedkoopste stroom en gas

Stroom en gas nemen een grote hap uit je budget. Door goed te vergelijken kun je de goedkoopste energieleverancier met de beste aanbieding vinden. Goedkope energie betekent meer dan een prijslokkertje. Het houdt in dat je gedurende de looptijd van je contract profiteert van een lage energieprijs voor zowel aardgas als elektriciteit.

De goedkoopste energie is de energie die je niet verbruikt

Ook door zuiniger om te gaan met energie, kun je veel geld besparen. Lees daarom onze tips in onze energiegids. Onze kennisbank met bespaartips helpt je bij het verlagen van je energierekening.

Hoe kies je de goedkoopste leverancier?

Kies de goedkoopste energieleverancier door de prijzen te vergelijken. Een goede vergelijking maken? Dat doen de vele online prijsvergelijkers voor gas en stroom die ons land rijk is. Je kunt je ook telefonisch laten adviseren; dan bespreek je samen met een energiecoach wat de goedkoopste optie is. De laagste prijs en de beste deal gevonden? Stap dan direct over!

Goedkoopste groene stroom

Op zoek naar de meest voordelige groene stroom bij een duurzame energieleverancier? Voor een voordelig en duurzaam energiepakket ben je hier aan het juiste adres. Kies voor gas dat CO2-gecompenseerd is en elektriciteit die voor de volle 100% duurzaam is. Ook dit aanbod is goed te vergelijken. Binnen 10 minuten kun je profiteren van een voordelig tarief. Goed voor je portemonnee en voor het milieu!

De goedkoopste energieleverancier in 4 stappen

  1. Weet wat je jaarverbruik aan stroom (en gas) is;
  2. Bekijk je wensen (wil je groene stroom of niet?);
  3. Kies het energiecontract met de beste deal;
  4. Stap over naar de goedkoopste leverancier!