vraagteken
vraagteken_mobile

Gratis advies over energiezaken

Bel Selectra voor advies over energiecontracten of om over te stappen. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

Advertentie - Selectra
vraagteken
vraagteken_mobile

Gratis adviesdienst gas en elektriciteit

Selectra belt je gratis terug tijdens de openingsuren of vergelijk gratis met onze energievergelijker.

Advertentie - Selectra 

Energieleverancier Oxxio werd in het jaar 2000 opgericht door twee ondernemers. Het uitgangspunt van het bedrijf is scherpe prijzen en een eenvoudige dienstverlening. Vandaag de dag behoort Oxxio tot de grootste energieleveranciers van Nederland en leveren ze gas en elektriciteit aan huishoudens en bedrijven.

Aanbod en Oxxio tarieven

Bij Oxxio heb je momenteel de keuze uit drie verschillende tarieven: twee vaste contracten en één variabel contract. De contracten verschillen vooral in de looptijd en uiteraard ook in prijs.

De stroom van alle Oxxio tarieven is afkomstig uit een mix van verschillende energiebronnen. Het is mogelijk om te kiezen voor 100% Nederlandse windstroom en/of CO2-compensatie van je gasverbruik tegen een maandelijkse betaling.

In het overzicht hieronder zijn alle tarieven van Oxxio met elkaar vergeleken.

Overzicht Oxxio tarieven
ContractLooptijdVrij opzegbaar?Groene stroom?CO2-gecompenseerd gas?
Oxxio Vast 1 jaar1 jaar
Oxxio Vast 3 jaar3 jaar
Oxxio VariabelOnbepaalde duur✔️

spaarvarken

Bespaar op je energiefactuur

Bel Selectra voor advies over energiecontracten of om over te stappen. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

Advertentie - Selectra
spaarvarken
spaarvarken

Ontavang advies om te besparen op je energiefactuur

Selectra belt je gratis terug tijdens de openingsuren of vergelijk gratis met onze energievergelijker.

Advertentie - Selectra 

Op zoek naar een nieuw energiecontract?

Energie vergelijken in Nederland doe je met Selectra.

Aanvullende diensten Oxxio Nederland

Meerdere energieleveranciers bieden enkele aanvullende diensten aan, zoals de installatie van een laadpaal of zonnepanelen. Oxxio kiest er echter voor om zich volledig te richten op de levering van gas en stroom, waardoor je dus geen extra diensten kunt afnemen. Het moederbedrijf van Oxxio, Eneco, biedt wel dergelijke diensten aan.

Tot enige tijd geleden was het bij Oxxio tevens mogelijk om een contract voor internet, tv en bellen af te sluiten. Deze diensten zijn overgedragen aan KPN en Oxxio blijft zich focussen op energie.

spaarvarken

Meer informatie over de huidige gas- en stroomtarieven

Bel Selectra voor energie-advies en hulp bij het afsluiten van een nieuw energiecontract (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

Advertentie - Selectra
spaarvarken
spaarvarken

Ontvang advies om te besparen op je energiefactuur

Selectra belt je gratis terug tijdens de openingsuren of vergelijk gratis met onze energievergelijker.

Advertentie - Selectra 

Hoe klantenservice Oxxio contacteren?

De klantenservice van Oxxio is op een aantal verschillende manieren te bereiken. In het overzicht hieronder zijn de belangrijkste contactgegevens van de Oxxio klantenservice weergegeven.

Contactgegevens Oxxio klantenservice
ContactmethodeGegevens
Oxxio telefoonnummer088 895 59 99
Oxxio e-mailadres[email protected]

De telefonische klantenservice van Oxxio is te bereiken van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 16:00 uur. Voor minder urgente vragen kun je ook gebruikmaken van het e-mailadres of de chat op de website van Oxxio.

Adres Oxxio Nederland

Het kantoor van Oxxio is te vinden in Rotterdam. Dit is tevens het adres voor al je briefverkeer gericht aan deze leverancier. Het postadres is hieronder weergegeven.

Oxxio Nederland B.V.
Postbus 100
3000 AC Rotterdam

Mijn Oxxio klantenzone

Net zoals de meeste energieleveranciers, heeft Oxxio een online klantenzone die beschikbaar is voor al haar klanten. In deze klantenzone is het mogelijk om een aantal zaken betreffende je energiecontract in te zien en aan te passen, waaronder de energierekeningen, het maandbedrag en je persoonlijke gegevens.

Mijn Oxxio inloggen

Inloggen bij Mijn Oxxio? Ga naar de Mijn Oxxio inlogpagina.

Hoe Oxxio klant worden?

Ben je overtuigd door het aanbod van Oxxio en wil je gaan overstappen? In Nederland kun je altijd veranderen van energieleverancier. Let wel op dat als de looptijd van je contract nog niet is afgelopen er mogelijk een opzegboete in rekening wordt gebracht. Voor contracten met een onbepaalde looptijd geldt er een opzegtermijn van één maand.

Om Oxxio klant te worden dien je op de website van deze leverancier al je persoonlijke gegevens in te vullen, zoals je verbruik, persoonsgegevens en adres. Vervolgens zal je een voorstel ontvangen waarmee je akkoord kunt gaan. Oxxio zal de overstap in gang zetten en je oude energieleverancier op de hoogte brengen.

Contract Oxxio opzeggen

Als je gaat overstappen naar een andere energieleverancier is het niet nodig om je contract bij Oxxio op te zeggen. Je nieuwe energieleverancier zal dit automatisch doen. Er zijn echter een aantal situaties waarin je wel zelf het contract bij Oxxio moet opzeggen, namelijk:

  • bij een overlijden;
  • bij een verhuizing naar het buitenland of een regio waar Oxxio niet actief is;
  • als je met iemand gaat samenwonen die al een energiecontract heeft of verhuist naar een gezamenlijk energiecontract is afgesloten (studentenwoning, bejaardentehuis).

Oxxio opzegboetes 2023

Als je overstapt naar een andere energieleverancier vóór het einde van de looptijd van je contract, zal Oxxio een opzegboete in rekening brengen. De hoogte van deze boete is afhankelijk van het aantal maanden dat het contract nog actief is.

Hieronder zijn de actuele Oxxio opzegboetes weergegeven.

Oxxio opzegboetes
LooptijdOpzegboete per energiegroep
Tot 18 maanden€50
18 - 24 maanden€75
24 - 30 maanden€100
Meer dan 30 maanden€125

Meer artikelen over Oxxio