vraagteken
vraagteken_mobile

Gratis advies over energiezaken

Bel Selectra voor advies over energiecontracten of om over te stappen. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

Advertentie - Selectra
vraagteken
vraagteken_mobile

Gratis adviesdienst gas en elektriciteit

Selectra belt je gratis terug tijdens de openingsuren of vergelijk gratis met onze energievergelijker.

Advertentie - Selectra 

Frank Energie is een Nederlandse energieleverancier die zich vooral richt op het dynamische energiecontract. Het doel van deze leverancier is de energiemarkt te vernieuwen met een voordelig, transparant en geheel groen aanbod. Bekijk hier alle informatie over Frank Energie in Nederland.

Aanbod en tarieven Frank Energie

Frank Energie zet in op het dynamische energiecontract, een type contract dat sinds de komst van de digitale energiemeter door meerdere leveranciers wordt aangeboden. Bij het dynamische energiecontract betaal je de energieprijs per uur van de dag voorafgaand aan de levering.

De elektriciteit die je van Frank Energie ontvangt is standaard afkomstig uit Nederlandse wind- en zonne-energie. Daarnaast biedt deze leverancier ook nog eens de mogelijkheid om extra te vergroenen door de CO2-uitstoot van je gasverbruik te compenseren middels het planten van bomen.

In het overzicht hieronder zijn de voorwaarden van alle Frank Energie tarieven met elkaar vergeleken.

Overzicht Frank Energie tarieven
ContractLooptijdVrij opzegbaar?Groene stroom?CO2-compensatie gas?
Frank Energie DynamischOnbepaalde tijd✔️✔️

Bekijk alle Frank Energie tarieven voor een volledig overzicht en de actuele prijzen.

vraagteken
vraagteken_mobile

Gratis advies over energiezaken

Bel Selectra voor advies over energiecontracten of om over te stappen. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

Advertentie - Selectra
vraagteken
vraagteken_mobile

Gratis adviesdienst gas en elektriciteit

Selectra belt je gratis terug tijdens de openingsuren of vergelijk gratis met onze energievergelijker.

Advertentie - Selectra 

Aanvullende (slimme) diensten van Frank Energie

Frank Energie werkt samen met een aantal bedrijven om het mogelijk te maken dat je energie in je woning slimmer kunt verbruiken. Door namelijk slim om te gaan met je gas- en elektriciteitsverbruik is het mogelijk om aanzienlijk te besparen op je rekeningen. De slimme diensten van Frank Energie zijn:

 • Frank Energie slim laden applicatie: auto’s en laadpalen die slim laden ondersteunen kunnen worden gekoppeld aan de applicatie van Frank Energie om zo je elektrische auto zo voordelig mogelijk op te laden.
 • Slim verwarmen met Tado en Frank Energie: een apparaat waarbij met slimme technologie de beste momenten om te verwarmen worden bepaald.
 • Slim stroom verbruiken met Homey en Frank Energie: door de slimme hub van Homey te koppelen aan de tarieven van Frank Energie kunnen je huishoudelijke apparaten (vaatwasser, wasmachine, etc) automatisch worden ingeschakeld als de stroomprijzen laag zijn.

Let wel op dat deze voordelen vooral van toepassing zijn op het dynamische energiecontract. Door de prijsverschillen per uur is het mogelijk om gebruik te maken van slimme diensten en zo te besparen.

Hoe klantenservice Frank Energie contacteren?

De klantenservice van Frank Energie is op een aantal verschillende manieren te bereiken. In het overzicht hieronder zijn de belangrijkste contactgegevens van de Frank Energie klantenservice weergegeven.

Frank Energie contactgegevens
ContactmethodeGegevens
Frank Energie telefoonnummer020 79 00 114
Frank Energie WhatsApp+316 491 638 84
Frank Energie e-mailadres[email protected]

De klantenservice van Frank Energie is telefonisch te bereiken op werkdagen van 9:00 tot 13:00 uur. Per WhatsApp is de klantenservice tot 17:00 uur beschikbaar. Voor minder urgente vragen is het aan te raden om een e-mail te sturen.

Bekijk de Frank Energie contactpagina voor een volledig overzicht.

Adres Frank Energie kantoor

Het kantoor van Frank Energie is te vinden in Rotterdam. Dit is tevens het adres voor al je briefverkeer gericht aan deze leverancier, al wordt de voorkeur wel gegeven voor communicatie per e-mail.

Frank Energie B.V.
Weena 690
3012 CN, Rotterdam

logo frank energie
logo frank energie

Bereken gratis je maandelijkse tarief bij Frank Energie (Officiële Selectra-partner)

Ontvang een persoonlijk contractvoorstel voor stroom en/of gas bij Frank Energie.

Klantenzone en Frank Energie applicatie

Alle klanten van Frank Energie hebben toegang tot de klantenzone en applicatie. Via de Frank Energie app krijg je inzicht in je verbruik en kosten en kun je ook nog eens een aantal zaken zelf regelen, waaronder:

 • Persoonlijke gegevens wijzigen.
 • Contactgegevens wijzigen.
 • Slimme diensten en meldingen beheren.
 • Vrienden uitnodigen.
 • Feedback geven.

Frank Energie inloggen

Inloggen bij Frank Energie? Download de Frank Energie app in de Google Play Store of in de Apple App Store.

Hoe Frank Energie klant worden?

Ben je overtuigd door het (dynamische) aanbod van Frank Energie? Stap dan over en begin met het slimmer verbruiken van energie! Overstappen kan in Nederland op elk moment, maar let er wel op dat als de looptijd van je huidige energiecontract nog niet is afgelopen, je mogelijk een opzegboete moet betalen. Energiecontracten zonder een bepaalde looptijd zijn altijd gratis opzegbaar.

Om een contract bij Frank Energie af te sluiten dien je op de website van deze leverancier al je gegevens in te vullen, waaronder je jaarlijkse verbruik en het type energiemeter. Vervolgens zal je een voorstel ontvangen en kan je overstappen. Het opzeggen van je oude energiecontract is niet nodig. Dit doet Frank Energie automatisch zodra je nieuwe contract is bevestigd.

Frank Energie spoedaanvraag

Een spoedaanvraag bij Frank Energie indienen, is mogelijk door je aan te melden via de website. Daarna neem je contact op via de mail of het contactformulier en geef je aan wanneer je de levering wilt laten starten. De startdatum moet minimaal twee dagen in de toekomst liggen.

Het is van belang te weten dat Frank Energie een waarborg in rekening brengt. Normaal gesproken, wacht Frank Energie de eerste betaling af van de klant om zeker te weten dat diegene de rekening daadwerkelijk betaalt. Bij een spoedaanvraag heeft Frank Energie niet de kans om dit te controleren, omdat de energie vrijwel direct geleverd moet worden zonder een betaling vooraf. Ter bescherming is daarom deze waarborg onderdeel van de spoedaanvraag.

Welk contract bij spoedaanvraag?

Een spoedaanvraag bij Frank Energie is alleen mogelijk bij de keuze voor een dynamisch contract. Heb je liever een ander soort contract? Lees dan meer over de verschillen tussen een vast of variabel contract.

Hoe Frank Energie opzeggen?

Het dynamische energiecontract van Frank Energie heeft een looptijd van onbepaalde duur en is daardoor altijd gratis opzegbaar. Bovendien geldt er geen opzegtermijn en kan de opzegging dus direct ingaan. Let er wel op dat je in de meeste gevallen het contract niet zelf op hoeft te zeggen. Bij een energie overstap zal je nieuwe energieleverancier dit voor je doen en bij een verhuizing is het mogelijk om je contract mee te nemen.

Er zijn een aantal gevallen waarin je wel het Frank Energie contract moet opzeggen, namelijk:

 • als je gaat samenwonen met iemand die al een energiecontract heeft;
 • als je gaat verhuizen naar het buitenland of een regio waar Frank Energie niet (kan) leveren;
 • bij een overlijden.

Opzegvergoeding Frank Energie

Het opzeggen van je contract is bij Frank Energie geheel gratis en kan zonder opzegtermijn. Om het contract zelf op te zeggen, contacteer je de klantenservice via het bovenstaande e-mailadres.

spaarvarken

Meer informatie over de huidige gas- en stroomtarieven

Bel Selectra voor energie-advies en hulp bij het afsluiten van een nieuw energiecontract (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

Advertentie - Selectra
spaarvarken
spaarvarken

Ontvang advies om te besparen op je energiefactuur

Selectra belt je gratis terug tijdens de openingsuren of vergelijk gratis met onze energievergelijker.

Advertentie - Selectra 

Meer artikelen over Frank Energie