Energieleverancier Essent werd in 1999 opgericht en is tegenwoordig de grootste speler op de Nederlandse energiemarkt. Het bedrijf maakt deel uit van het Duitse energieconcern Innogy en levert gas en stroom en energie gerelateerde diensten aan Nederlandse huishoudens en bedrijven.

Actuele aanbod en tarieven Essent

Essent heeft in Nederland een overzichtelijk aanbod. Je kunt momenteel kiezen uit twee verschillende soorten contracten, namelijk vast en variabel. Bekijk hieronder een overzicht van het huidige contractaanbod van Essent.

Bekijk onze pagina over de Essent tarieven voor de actuele prijzen.

Overzicht Essent tarieven 2023
ContractLooptijdGroene stroom?Vrij opzegbaar?
Essent Groene Stroom en Gas Zeker (Vast)1 jaar✔️
Essent Flexibel (Variabel)Onbepaalde duur✔️✔️
Essent ModelcontractOnbepaalde duur✔️

logo essent
logo essent

Bereken je contractprijs bij Essent (Officiële Selectra-partner)

Bereken je maandelijkse prijs voor gas en/of stroom bij Essent

Overige diensten van Essent

Het aanbod van de verschillende energieleveranciers is uitgebreid, dat van Essent is helder en biedt consumenten en zakelijke klanten naast het afnemen van gas en stroom ook andere energie gerelateerde diensten aan. We sommen de energiebesparende diensten en extra producten voor je op:

 • Zonnepanelen op je dak
 • Gratis online huisscan (bespaartool)
 • Isolatie voor je woning
 • Onderhoud en Service voor je cv ketel
 • Verwarmingsoplossingen voor thuis
 • 'Smart Home' in combinatie met een app en een slimme thermostaat
 • Verwarmingsoplossingen voor thuis
 • Ventilatie voor je woning

Verder heeft Essent ook een loyaliteitsprogramma voor trouwe klanten genaamd 'Thuisvoordeel' met leuke extra's, zoals korting op je energie, cadeautjes en Air Miles sparen.

Klantenservice Essent contacteren

Ben je klant bij Essent en heb je een vraag of probleem? Je kunt in alle gevallen met de klantenservice van Essent contact opnemen, zowel online als telefonisch. In het overzicht hieronder zijn de belangrijkste contactgegevens van Essent weergegeven.

Overzicht Essent contactgegevens
ContactmethodeGegevens
Essent telefoonnummer0900 1550
Essent e-mailadres[email protected]
Social mediaX en Facebook

De klantenservice van Essent is telefonisch te bereiken van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 18:00 en op zaterdag van 9:00 tot 13:00 uur. Buiten de openingsuren kun je een bericht achterlaten in de chat op de website van Essent, waarna een medewerker contact met je zal opnemen.

Niet gevonden wat je zocht? Bekijk de Essent contactpagina.

logo essent
logo essent

Bereken je contractprijs bij Essent (Officiële Selectra-partner)

Bereken je maandelijkse prijs voor gas en/of stroom bij Essent

Adres Essent Nederland

Het kantoor van Essent is te vinden in Den Bosch. Dit is tevens het adres waar je al je briefverkeer gericht aan deze leverancier naartoe kunt sturen. Het postadres van Essent in Nederland is:

Essent
Willemsplein 4
5211 AK - Den Bosch

Mijn Essent klantenzone

Als klant van Essent heb je standaard toegang tot de Mijn Essent klantenzone. In deze klantenzone is het mogelijk om een aantal zaken betreffende je energiecontract in te zien en/of aan te passen. Zo kun je hier bijvoorbeeld al je energierekeningen inzien en de meterstanden doorgeven.

Log in bij de Essent klantenzone via de link rechtsboven op de website van deze leverancier. Je registreert je eenmalig en logt vervolgens steeds in met jouw e-mailadres of een zelfbedachte gebruikersnaam altijd in combinatie met je wachtwoord.

Mijn Essent Inloggen

Inloggen bij Mijn Essent? Ga naar de Mijn Essent inlogpagina.

Essent stroomstoring of gaslucht: wat nu?

Heb je last van een stroomstoring of ruik je gas? Controleer in het geval van een stroomstoring altijd of het probleem wordt veroorzaakt bij jou in de woning of door de netbeheerder. Check ook of de storing al is gemeld op de website van gas en stroomstoringen. Bij twijfel bel je het nationale storingsnummer voor gas en stroom op: 📞 0800 9009 (gratis).

Essent klant worden of contract opzeggen

Ben je van plan om te veranderen van energieleverancier? Let dan op dat het in de meeste gevallen niet nodig is om je energiecontract zelf op te zeggen. Zodra je overstapt naar een andere leverancier, zal je nieuwe leverancier automatisch het oude contract opzeggen.

Om klant te worden bij Essent zal je op de website van deze leverancier je persoonlijke gegevens in moeten vullen, zoals je jaarlijkse verbruik en adres. Vervolgens ontvang je van Essent een persoonlijk voorstel en kun je de overstap in gang zetten.

logo essent
logo essent

Bereken je contractprijs bij Essent (Officiële Selectra-partner)

Bereken je maandelijkse prijs voor gas en/of stroom bij Essent

Energiecontract Essent opzeggen

Het opzeggen van je contract bij Essent is in de meeste gevallen niet nodig. Als je gaat verhuizen kan je het contract namelijk meenemen en als je overstapt, regelt je nieuwe leverancier de opzegging. Toch zijn er een aantal situaties waarin je zelf het Essent contract moet opzeggen, waaronder:

 • Als je gaat samenwonen met iemand die al een energiecontract heeft of verhuist naar een seniorenwoning of verzorgingstehuis.
 • Als je gaat verhuizen naar het buitenland.
 • Bij een overlijden.

Opzegboete Essent 2023

Mocht je een energiecontract voor bepaalde tijd eerder opzeggen? Dan is het heel goed mogelijk dat dit extra kosten met zich meebrengt. Essent brengt, net als alle andere energieleveranciers, een opzegboete in rekening voor het eerder vertrekken dan volgens het contract de bedoeling was.

Opzegboetes Essent 2023
LooptijdOpzegboete per energiegroep
Tot 18 maanden€50
18 - 24 maanden€75
24 - 30 maanden€100
Meer dan 30 maanden€125

Let wel op dat het in sommige gevallen nog steeds aantrekkelijk kan zijn om over te stappen naar een andere leverancier, ondanks de opzegboete. De besparingen door te kiezen voor een voordeliger contract kunnen namelijk hoog oplopen. Vergelijk daarom goed voordat je overstapt.

Bekijk alle artikelen over Essent