Disclaimer en juridische kennisgevingen Selectra Nederland

Laatste update op
minuten lezen

Laten we, vóór het juridische en administratieve jargon, beginnen met wat uitleg in het over Selectra: Selectra is een bedrijf opgericht in 2007 door Aurian de Maupeou en Xavier Pinon (als u op zoek bent naar een manager, zij zijn het!) om elektriciteitsleveranciers te vergelijken. Sindsdien is de activiteit (en het aantal webpagina's) uitgebreid met telecom en verzekeringen, financiën, domotica en meer. We hebben vestigingen in meer dan 15 landen vanuit kantoren in Parijs, Tokyo, Madrid, Barcelona, Valencia, Malaga, Sevilla, Caen, Troyes, Lyon en Rabat.

Samenvatting

 1. Selectra in het kort
 2. Methodologie
 3. Juridische kennisgevingen
 4. Cookiebeleid
 5. Privacybeleid

Selectra in het kort

Wij geloven dat we de wereld van thuis contracten eenvoudiger, groener en goedkoper kunnen maken! Hiervoor bieden wij verschillende soorten informatiediensten, abonnementen en beheer van thuis contracten aan.

Hieronder vindt u meer informatie vinden over:

Methodologie van vergelijken

We houden ons nauwgezet aan de bepalingen van de EU-verordening nr. 2016/679, de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van 25 mei 2018 en het wetsbesluit nr. 101 van 10 augustus 2018. Bovendien voldoet Selectra aan het Franse besluit nr. 2017-1434 van 29 september 2017 met betrekking tot de informatieverplichtingen van exploitanten van Digitale platforms en Decreet nr. 2016-505 van 22 april 2016 met betrekking tot informatieverplichtingen op online vergelijkingssites.

We volgen ook de richtlijnen die zijn uiteengezet door het ACM voor vergelijkingssites in Nederland.

Juridische kennisgevingen

I - Doel

Het doel van deze algemene voorwaarden is het definiëren van de voorwaarden voor de levering en het gebruik van de diensten van Selectra.nl, hierna te noemen "de site", "deze site", "de website". Door deze site te gebruiken, erkent u deze voorwaarden te hebben gelezen en geaccepteerd.

II - Definities

Site: de site verwijst naar de selectra.nl website.

De uitgever: Selectra SAS, de uitgever van de site selectra.nl.

Het bedrijf: Selectra SAS, de uitgever van de site selectra.nl.

De gebruiker: de gebruiker duidt elke persoon aan die gebruik maakt van de site of van de diensten die op de site worden aangeboden.

De gebruiker: verwijst naar elke persoon die is verbonden met de Selectra site.

Klant: duidt elke persoon aan die een contract heeft afgesloten met een van de partners van Selectra SAS via Selectra SAS.

Inhoud: de term “gebruikersinhoud” verwijst naar de gegevens die door de gebruiker in de verschillende secties van de site worden gevonden.

Formulier: het formulier verwijst naar het online registratie- of informatie aanvraagformulier dat de gebruiker verplicht moet invullen om bijvoorbeeld in contact te komen met een adviseur van Selectra SAS of om een offerte te krijgen van een Selectra SAS-partner.

De vergelijker: verwijst naar toepassingen die door de uitgever worden aangeboden om de vergelijking tussen energieleveranciers te maken.

Bedrijfsregistratie: SAS geregistreerd bij de Paris RCS onder het bedrijfsregistratienummer: 499807147.

Bedrijfsnaam: Selectra SAS

Aandelenkapitaal: €140.000

APE code: 7490B

Hoofdkantoor: 66 rue Sébastien Mercier – 75015 Paris – France

Contact: [email protected]

Telefoonnummer: 01 86 76 72 47

Site host: Acquia, 53 State Street, 10th Floor, Boston MA, 02109, USA

Directeur publicaties: Aurian de Maupeou, manager of Selectra SAS – e mail: [email protected]

Intracommunautair btw-nummer: FR12499807147

Beroepsaansprakelijkheid: 086714841

De site is open en gratis voor alle gebruikers. Het gebruik van een dienst op de site impliceert de aanvaarding door de gebruiker van al deze algemene gebruiksvoorwaarden. Het aanvinken van het vakje gewijd aan de algemene gebruiksvoorwaarden wordt geacht dezelfde waarde te hebben als een handgeschreven handtekening van de kant van de gebruiker. De gebruiker erkent de waarde van de automatische opnamesystemen van de uitgever van de site en, behoudens het leveren van het tegendeel, ziet hij af deze te betwisten in geval van onenigheid. Aanvaarding van deze algemene gebruiksvoorwaarden veronderstelt aan de kant van de gebruiker dat hij de wettelijke bevoegdheid heeft om dit te doen. De algemene gebruiksvoorwaarden zijn die welke van kracht zijn op de datum van het bezoek van de gebruiker.

De Selectra site biedt de gebruiker gratis de volgende diensten aan:

 • Informatie over de tarieven en algemene voorwaarden van energie en telecom, dienstverleners die aanbiedingen en producten aanbieden in Nederland, hierna te noemen “leveranciers”.
 • Vergelijking van aanbiedingen van leveranciers voor particulieren (inclusief btw) en kmo’s (exclusief btw) en indien van toepassing de besparingen of de jaarlijkse meerkost in euro's vermeld volgens de prijslijst voorgesteld door de leverancier.
 • Toegang tot een online formulier om teruggebeld te worden door een Selectra SAS-adviseur of om een aanvraag voor een contractvoorstel in te dienen
 • Toegang tot de website van de leverancier wiens aanbod de gebruiker heeft gekozen.
 • Advies voor het kiezen van het aanbod dat het beste aansluit bij de behoeften van de gebruiker.
 • Schattingen voor het energieverbruik van de gebruiker.
 • Artikelen met diverse informatie over energie en telecom.

IV - Vergoeding van de uitgever

Selectra.nl ontvangt een vergoeding van de onderstaande partners volgens ondertekend contract of verbondenheid met die partners. De huidige partners van Selectra.nl zijn:

 • 50+ mobiel
 • Ben
 • Budget Energie
 • Budget Thuis
 • Caiway
 • DELTA Fiber
 • Eneco
 • Energiedirect
 • ENGIE
 • Essent
 • Freedom Internet
 • hollandsnieuwe
 • Jonaz
 • KPN zakelijk
 • Lebara
 • NextEnergy
 • Odido
 • Pure Energie
 • Powerpeers
 • Solcon
 • Tibber
 • Vattenfall
 • Vandebron
 • Vodafone
 • Ziggo

VI - Intellectuele eigendom

Selectra.nl is een site in eigendom van Selectra SAS.

De volledige inhoud van de site is eigendom van de uitgeverij. Alle materialen en inhoud die op de website worden weergegeven of gepresenteerd (inclusief, maar niet beperkt tot tekst, infographics, artikelen, foto's, afbeeldingen, illustraties en hun opmaak) zijn eigendom van Selectra SAS, met uitzondering van merknamen, logo's of afbeeldingen die toebehoren aan partner auteurs of partnerbedrijven. In alle gevallen wordt alle geplaatste Inhoud beschermd door auteursrecht, handelsmerk en andere intellectuele eigendomsrechten. Elke reproductie, herpublicatie, wijziging, verzending of distributie van inhoud op de website is strikt verboden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Selectra SAS. Verzoeken om autorisatie van het gebruik van inhoud kunnen worden ingediend bij [email protected].

VII - Persoonsgegevens

Selectra SAS (SELECTRA of het "bedrijf"), zijnde de gegevensbeheerder, is verantwoordelijk voor de verwerking van uw informatie en bepaalt de doeleinden waarvoor en de manier waarop met persoonlijke gegevens wordt omgegaan. De gegevensverwerker is de entiteit die uw gegevens gebruikt om een dienst te verlenen.

Selectra SAS voldoet aan de EU-verordening nr. 2016/679, bekend als de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van 25 mei 2018 en het wetsbesluit nr. 101 van 10 augustus 2018.

U kunt meer lezen over ons privacybeleid in het onderstaande gedeelte.

1. Verklaring aan de CNIL - Selectra SAS, eigenaar van Selectra.nl, voldoet aan de Franse autoriteit voor de bescherming van persoonsgegevens (la Commission Nationale de l'Informatique et des Libertés - CNIL) met betrekking tot het verzamelen en verwerken van uw persoonlijke gegevens. In overeenstemming met de wet "Informatique et Libertés" nr. 78-17 van 6 januari 1978, hebt u het recht op toegang, wijziging en verzet tegen het gebruik ervan, een recht dat u kunt uitoefenen door contact op te nemen met [email protected], of door te schrijven naar Selectra SAS - 66 rue Sébastien Mercier - 75015 Parijs – Frankrijk.

Persoonlijke gegevens kunnen worden verzameld tijdens een telefoongesprek, via e-mail naar een van de Selectra SAS-diensten, door een formulier in te vullen om informatie over een Selectra SAS-dienst in te vullen, door u te abonneren op de Selectra SAS-nieuwsbrief of door cookies te accepteren (wat kan gebeuren bij het verbinden naar de website, het indienen van een formulier of interactie met de website).

2. Doeleinden - Persoonsgegevens worden verzameld:

 • automatisch tijdens een bezoek aan onze site voor statistische doeleinden, reclame of personalisatie van uw ervaring;
 • bij het invullen van een formulier voor het aanvragen van een offerte;
 • tijdens een telefoongesprek, op uw initiatief;
 • bij gebruik van onze dienst voor het genereren van opzegbrieven;
 • bij inschrijving op onze mailinglijst;
 • of om uw facturen te analyseren en een ander tarief aan te bieden.

We verzamelen uw persoonlijke gegevens niet zonder uw toestemming.

3. Ontvangers - Om onze diensten te kunnen leveren, is het noodzakelijk om enkele van uw persoonlijke gegevens te verzamelen en te verwerken. Selectra SAS is de ontvanger van dergelijke gegevens, maar kan in het geval van een abonnement, gegevens aan derden, zoals bijvoorbeeld zijn commerciële partners, moeten doorgeven.

Uw door ons verzamelde gegevens worden verwerkt met het oog op het uitvoeren van bewerkingen op de inhoud van de dienst. Selectra SAS is de ontvanger, maar moet deze mogelijk doorgeven aan derden, zoals bijvoorbeeld zijn commerciële partners, als u een abonnement bij een partner aanvraagt.

4. Beveiliging - U wordt geïnformeerd dat uw gegevens kunnen worden vrijgegeven op grond van een wet, een verordening of op grond van een besluit van een bevoegde regelgevende of gerechtelijke autoriteit of, indien nodig, voor doeleinden, voor Selectra SAS, om zijn rechten en belangen te beschermen.

5. Duur van de gegevensbewaring - De gegevens worden opgeslagen door de host van Selectra.nl, waarvan de details in dit document zijn opgenomen en worden bewaard voor de tijd die nodig is om de bovengenoemde doeleinden te bereiken. Na deze periode worden ze geanonimiseerd en opgeslagen voor statistische doeleinden en zullen ze op geen enkele manier worden misbruikt.

VIII - Reclamebanners

We informeren u dat de site onderhevig kan zijn aan de weergave van reclamebanners. In dit verband accepteert u dat Selectra.nl deze advertentiebanners weergeeft. De voorwaarden en reikwijdte van deze advertenties kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.

De website kan links naar sites van derden bevatten. Deze links zijn tot stand gebracht in overleg met de betrokken sites op een moment dat de website dit passend achtte, gezien de inhoud en diensten die door deze websites worden aangeboden. De links op de website vormen geen aanbeveling of validatie van websites van derden of van hun inhoud. Het is aan de gebruiker om deze informatie met onderscheidingsvermogen en kritisch denken te gebruiken.

X - Fotocredits

Fotocredits:

 • Adobe Stock
 • Stocklib
 • Fotolia
 • Shutterstock
 • Pixabay
 • Unsplash

XI - Disclaimer

De website is niet aansprakelijk voor fouten die op de site worden aangetroffen, technische problemen, de interpretatie van de gebruiker van gepubliceerde informatie en de gevolgen van het gebruik ervan. De gebruiker stemt ermee in deze informatie onder zijn exclusieve verantwoordelijkheid te gebruiken.

Voordat u een beslissing neemt, raadt Selectra u aan om zelf onderzoek te doen. Wanneer u op een merk-, advertentie- of affiliate-partnerlink klikt, wordt u mogelijk doorgestuurd van Selectra naar de pagina van een van de websites van onze verwijzingspartners. We kunnen een commissie ontvangen van geselecteerde partneraanbieders op de verkoop van sommige producten en/of diensten die op deze website worden vermeld. Selectra.nl is gratis te gebruiken, en de commissie die we ontvangen heeft geen invloed op onze mening of de informatie die we verstrekken.

XII - Toepasselijke jurisdictie

Deze algemene gebruiksvoorwaarden worden beheerst door het Franse recht. In geval van betwisting over de interpretatie, de uitvoering en de realisatie van een van de bepalingen van deze algemene gebruiksvoorwaarden en bij gebrek aan een minnelijke schikking tussen de partijen, zijn uitsluitend de rechtbanken van Parijs bevoegd om kennis te nemen van de onenigheid.

Cookiebeleid: wat zijn cookies en hoe gebruikt de Selectra-website ze?

Een cookie is een klein bestand dat op uw apparaat wordt geplaatst (zoals uw mobiele telefoon, laptop of desktopcomputer), waardoor onze server dit apparaat kan identificeren en ons in staat stelt om op maat gemaakte inhoud, diensten en producten aan te bieden door ons toe te staan u te herkennen als unieke website gebruiker en ons informatie verstrekken over hoe u Selectra.nl gebruikt. Cookies worden vaak gebruikt op internet en hebben geen negatieve invloed op uw computersysteem of enig apparaat dat u gebruikt om naar onze site te gaan.

Zoals de meeste websites, gebruikt Selectra.nl cookies om:

 • ervoor te zorgen dat webpagina's correct werken.
 • uw voorkeuren op te slaan, zoals taal of lettergrootte.
 • uw browse-ervaring op onze website beter te begrijpen.
 • anonieme statistische informatie te verzamelen, zoals welke pagina's zijn bekeken en hoe lang om onze website te verbeteren.

Cookies stellen ons in staat om de gebruikerservaring op onze website te verbeteren door de aangeboden informatie en diensten aan te passen aan uw voorkeuren. Dit wordt gedaan om u een betere ervaring te bieden wanneer u ons bezoekt. Selectra.nl gebruikt cookies om bezoekersnavigatie te bedienen, aan te passen en te vergemakkelijken.

Cookies worden alleen geassocieerd met anonieme gebruikersgegevens en hun computer of apparaat. Ze geven geen toegang tot persoonsgegevens. U kunt op elk moment toegang krijgen tot uw browserinstellingen om de installatie en het gebruik van cookies verzonden door Selectra.nl te wijzigen en / of te blokkeren, zonder de toegang tot de inhoud te verhinderen. De kwaliteit van de gebruikerservaring kan echter worden beïnvloed.

Meer informatie over cookies vindt u op www.youronlinechoices.eu en www.allaboutcookies.org.

I - Waarom zijn cookies belangrijk?

 • Technisch gezien zorgen cookies ervoor dat de website beter presteert door rekening te houden met gebruikersvoorkeuren, zoals taal, valuta of apparaattype (computer, mobiele telefoon, tablet).
 • Cookies stellen niveaus van bescherming en beveiliging vast die cyberaanvallen op de website of de gebruikers ervan voorkomen of belemmeren.
 • Cookies stellen media managers in staat statistische gegevens te analyseren om de kwaliteit van de gebruikerservaring op de website te verbeteren.
 • Cookies worden gebruikt om de advertenties die we aan gebruikers tonen te optimaliseren, zodat deze beter aansluit bij hun interesses.

II - Welk type cookies gebruiken we bij Selectra?

 • "Analytische" cookies: Deze site maakt gebruik van "analytische" cookies om activiteitsstatistieken te verzamelen voor periodieke onderhoudsdoeleinden en om de beste dienstverlening mogelijk aan de gebruiker te garanderen. In alle gevallen zal de verzamelde informatie anoniem zijn en is het niet mogelijk om een verband te leggen tussen surfgedrag en individuen. De gebruiker kan zijn individuele activiteit uitsluiten via de uitsluitingssystemen die worden aangeboden door de aanbieders van de analysesystemen die deze cookies gebruiken, zoals Google Analytics. Het is mogelijk dat deze site meerdere van deze systemen gebruikt, de volledige lijst kunt u raadplegen in de lijst met cookies aan het einde van dit document.
 • Andere cookies voor intern gebruik: Daarnaast kan deze website verschillende cookies gebruiken om gebruikerssessies bij te houden tussen verschillende logins op privéaccounts of portaalgebieden die mogelijk beschikbaar zijn. Hun deactivering blokkeert over het algemeen functies voor de gebruiker, en daarom zijn deze cookies noodzakelijk voor de werking van deze site. Nogmaals, u kunt de volledige lijst met cookies aan het einde van dit document bekijken.
 • Cookies die worden gebruikt door sociale netwerken: als sociale plug-ins worden gebruikt, kan deze website deelnemen aan verschillende sociale netwerken van derden, zoals Facebook, zodat de gebruiker inhoud of opmerkingen op die externe websites en sociale platforms kan delen. U kunt de lijst aan het einde van dit document controleren op cookies met betrekking tot sociale netwerken.
 • Cookies die worden gebruikt door externe inhoud-add-ons: deze website kan gebruik maken van inhoud van derden, zoals Google Maps, om geografische locaties te bekijken. Het gebruik ervan kan het gebruik van bepaalde cookies van derden vereisen die worden beschreven in de lijst aan het einde van het document. Sommige van deze cookies worden geïnstalleerd en beheerd door de aanbieders van genoemde add-ons en kunnen niet worden geopend of beheerd door deze site.
 • Cookies van derden voor het personaliseren van advertenties: Deze website kan gebruik maken van advertentiediensten van derden en daarmee gekoppelde cookies voor het aanmaken van profielen op basis van online voorkeuren en surfgedrag. Indien gebruikt, worden deze benoemt in de lijst aan het einde van dit document. Ze worden niet geïnstalleerd als de gebruiker, nadat hij op de hoogte is gesteld van het cookiebeleid bij het bereiken van de website, het cookiebeleid niet accepteert en dus niet verder gaat met browsen.

III - Lijst en beschrijving van cookies: mate van opdringerigheid

Bij Selectra maken we gebruik van Google-diensten - zoals Google Ads of Google Analytics. Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u de volgende website van Google raadplegen: https://policies.google.com/technologies/partner-sites?hl=nl.

De onderstaande lijst schetst het doel van de hierboven genoemde cookies, met een schaal van 1 tot 3 op basis van hun impact of "niveau van inbreuk" op gebruikers die de website bezoeken:

 • Niveau 1: heeft betrekking op cookies voor intern gebruik die essentieel zijn voor een goede werking van de website en dus voor de levering van de door de gebruiker gevraagde dienst, evenals cookies die door derden worden beheerd met als enig doel externe plug-ins toe te staan inhoud correct en dus noodzakelijk voor de functionele presentatie van deze website weer te geven.
 • Niveau 2: betreft anonieme analytische cookies, voor intern gebruik, die nodig zijn voor het onderhoud van webcontent op de website, en worden exclusief beheerd door deze website.
 • Niveau 3: heeft betrekking op cookies beheerd door derden die het mogelijk maken de gebruiker te volgen via externe websites of diensten.

IV - Lijst met cookies die op deze website worden gebruikt

CookieLooptijdDoelNiveauBron
sessionid1 maandInterne cookie. Houdt de gebruikerssessie bij op verschillende webpagina's en formulieren op de siteNiveau 1Website
cookie-agreed3 maandenInterne cookie. Registreert dat de gebruiker cookies accepteertNiveau 1Website
cookie-agreed-categories3 maandenInterne cookie. Categoriseert welke cookies door een gebruiker zijn geaccepteerdNiveau 1Website
gtm_debugSessieCookie ingesteld door Google Tag Manager. Slaat informatie op over pagina's die een gebruiker op de website heeft bezocht.Niveau 3Google*
gtm_previewSessieCookie ingesteld door Google Tag Manager. Slaat informatie op over pagina's die een gebruiker op de website heeft bezocht.Niveau 3Google*
test_cookie1 dagDeze cookie controleert of de webbrowser van de gebruiker cookies accepteert of niet.Niveau 3Google*
__utma2 jaarOm terugkerende websitegebruikers te identificeren op basis van de gebruikte browser, zal de cookie, als er een overeenkomst is, beschouwen dat het een terugkerende gebruiker is. Als de gebruiker van webbrowser verandert, beschouwt Google Analytics hem als een afzonderlijke gebruiker.Niveau 2Google*
__utmb30 minutenEnables calculating how long a user spends on a webpage by recording the time the page was accessed.Niveau 2Google*
__utmcSessieInterne statistiek van Google Analytics. Hiermee kan worden berekend hoe lang een gebruiker op een webpagina doorbrengt. Controleert of de sessie open moet blijven of dat er een nieuwe sessie moet worden aangemaakt. Het wordt automatisch verwijderd bij het wijzigen van websites of bij het sluiten van de browser.Niveau 2Google*
__utmz6 maandenInterne statistiek van Google Analytics. Het registreert waar de gebruiker vandaan komt in termen van online verkeer. Deze cookie registreert hoe de gebruiker op onze website terecht is gekomen, hetzij via direct verkeer, vanaf een externe website, via een advertentiecampagne of via een zoekmachine, inclusief het trefwoord en de gebruikte zoekmachine.Niveau 2Google*
__utmt10 minutenDeze cookie wordt gebruikt om browsers te helpen bij het beheren van webinhoud in de cache, wat het laden van pagina's kan verbeteren.Niveau 2Google*
__utmv2 jaarDeze cookie wordt gebruikt om persoonlijke variabelen op gebruikersniveau op te slaan. Deze cookie wordt elke keer bijgewerkt als er gegevens naar Google Analytics worden verzonden.Niveau 2Google*
_ga2 jaarDeze cookie is gerelateerd aan Google Analytics om verschillende gebruikers te onderscheiden.Niveau2Google*
_gat1 minuutDeze cookie is gerelateerd aan Google Analytics en wordt gebruikt om verbindingsverzoeken te beperken om de prestaties van de website te verbeteren.Niveau 2Google*
_gid24 uurDeze cookie is gerelateerd aan Google Analytics en zijn vermogen om onderscheid te maken tussen verschillende gebruikers voor statistische doeleinden.Niveau 2Google*
_gcl_au24 uurDeze cookie wordt door Google AdSense gebruikt om de prestaties van online advertenties te meten.Niveau 3Google*
AMP_TOKEN30 seconden tot 1 jaarDeze cookie bevat een token die is ontworpen om te werken met Google AMP-webtechnologieën en die helpt bij het identificeren van klant-ID's en eventuele fouten of bugs.Niveau 2Google*
_gac_property-id90 dagenDeze cookie heeft betrekking op advertentiecampagnes waarmee een gebruiker interactie heeft gehad. Dit wordt bereikt door gegevens te koppelen tussen Google Analytics en Google Ads.Niveau 3Google*
OTZ1 maandMet deze cookie kunnen advertenties die door het Google Ads-platform worden weergegeven, worden geoptimaliseerd en gepersonaliseerd op basis van webverkeer en details over de duur van de gebruikerssessie.Niveau 3Google*
_dc_gtm_UA-XXXXXXXXSessieDeze cookie wordt gebruikt om bezoekers te helpen identificeren op leeftijd, geslacht of interesses via de DoubleClick - Google Tag Manager-platforms.Niveau 2Google*
m.youtube.com LOGIN_INFOSessieDeze cookie wordt door het YouTube-platform gebruikt om gegevens te verzamelen over ingesloten video's die op de site kunnen worden bekeken.Niveau 3Google*
IDE1 jaarDeze cookie wordt door Google DoubleClick gebruikt om gebruikersacties te registreren na het klikken op een webadvertentie en om relevante advertenties voor de gebruiker weer te geven.Niveau 3Google*
Test_cookie30 dagenDeze cookie wordt gebruikt om te bepalen of uw browser cookies van het Google Doubleclick-platform accepteert.Niveau 3Google*
SID, SAPISID, APISID, SSID, HSID, NID, PREFDe meeste cookies verlopen 10 jaar na uw laatste bezoek aan een pagina met een Google Maps.Google plaatst een aantal cookies op elke pagina die een ingesloten Google Map bevat. Hoewel we geen controle hebben over de cookies die door Google zijn ingesteld, lijken ze een combinatie van stukjes informatie te bevatten om het aantal en het gedrag van Google Maps-gebruikers te meten.VerschillendeGoogle*
_fbp1 dagDeze cookie wordt door Facebook geplaatst om een reeks webadvertenties weer te geven, zoals realtime aanbiedingen van externe bedrijven.Niveau 2Facebook*
_fr3 maandenDeze cookie wordt door Facebook geplaatst om de relevantie van advertenties die aan de gebruiker worden getoond te verbeteren.Niveau 2Facebook*
wdSessieDeze cookies worden gebruikt om te analyseren hoe gebruikers omgaan met Facebook-inhoud door het type webbrowser vast te leggen dat wordt gebruikt om in te loggen op Facebook en de locatie van de gebruiker om frauduleuze inlogpogingen te voorkomen.Niveau 2Facebook*
c_user20 tot 30 dagenDeze cookie wordt naast de xs-cookie gebruikt om een Facebook-gebruiker te authenticerenNiveau 2Facebook*
spinSessieDeze cookie wordt gebruikt om online advertenties om te leiden, te optimaliseren en toe te wijzen.Niveau 2Facebook*
xs30 dagenDeze cookie wordt gebruikt in combinatie met de c_user-cookie hierboven om Facebook-gebruikers te authenticeren.Niveau 2Facebook*
_hjid1 jaarDit is een cookie van een derde partij die wordt geplaatst wanneer een gebruiker voor het eerst een pagina bezoekt met een Hotjar-script. Het wordt gebruikt om de gebruiker en zijn webbrowser te onderscheiden.Niveau 3Hotjar*
_hjTLDTestSessieDeze cookie wordt door Hotjar gebruikt om alternatieve URL-paden op te slaan om ervoor te zorgen dat cookies gemakkelijk kunnen worden gevonden en kunnen worden gedeeld tussen subdomeinen.Niveau 3Hotjar*
guest_id48 uurDeze cookies worden door Twitter gebruikt om ingesloten tweets weer te geven.Niveau 3Twitter*
__zlcmid1 jaarDeze cookies worden door Zen Desk gebruikt om hun Live Chat-platform op de website aan te bieden.Niveau 2ZenDesk*
__MUID1 jaarDeze cookie wordt gebruikt om webadvertenties van Microsoft correct weer te geven en te analyseren.Niveau 3Microsoft*
__MUIDB1 jaarDeze cookie wordt gebruikt om de weergave, analyse en functies van online advertenties van Microsoft te vergemakkelijken.Niveau 3Microsoft*

*Ga voor meer informatie over het cookiebeleid van Google naar Google. Ga voor meer informatie over de technische details van Google Analytics naar Google Analytics-documentatie. * Raadpleeg hun cookiebeleid voor meer informatie over Facebook-cookies. *Ga voor meer informatie over Hotjar-cookies naar het Hotjar-cookiebeleid. *Lees voor meer informatie over Twitter-cookies het Twitter-cookiedocument. *Raadpleeg het Zendesk-cookiebeleid voor meer informatie over Zendesk-cookies. *Ga voor meer informatie over Microsoft-cookies naar de Microsoft-privacyverklaring. Houd er rekening mee dat deze cookielijst kan worden gewijzigd.

V - Hoe kan ik deze cookies deactiveren of verwijderen?

De gebruiker kan op elk moment kiezen welke cookies hij op deze website wil gebruiken via bijvoorbeeld de browserinstellingen:

Internet Explorer: https://privacy.microsoft.com/en-us/privacystatement

Safari: https://www.apple.com/legal/privacy/en-ww/cookies/

Google Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=en

Google: https://policies.google.com/privacy?hl=en

Firefox: https://support.mozilla.org/en-US/kb/clear-cookies-and-site-data-firefox

Opera: https://www.opera.com/privacy

Android (Google): https://policies.google.com/privacy?hl=en

Windows Phone (Microsoft): https://privacy.microsoft.com/en-us/privacystatement

VI - Wat gebeurt er als cookies zijn uitgeschakeld?

Sommige functies van de website zijn mogelijk uitgeschakeld of werken niet zoals bedoeld.

VII - Update van ons cookiebeleid

We kunnen het cookiebeleid van onze website bijwerken, dus we raden u aan dit beleid elke keer dat u het bezoekt te lezen, zodat u goed geïnformeerd bent over hoe en waarom we cookies gebruiken.

Privacybeleid

Bij Selectra SAS doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat uw persoonlijke informatie veilig is en we behandelen deze met de nodige voorzorgsmaatregelen. Om deze reden laten we u weten dat de persoonlijke informatie die u ons verstrekt, door Selectra SAS zal worden behandeld in overeenstemming met de bepalingen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in overeenstemming met het volgende privacybeleid.

Dit beleid is van toepassing op onze website(s), product(en) of dienst(en) die verwijzen naar dit beleid of die geen afzonderlijk privacybeleid hebben

Het doel van dit privacybeleid is om u een beter begrip te geven van:

 1. Wie we zijn
 2. Welke informatie we verzamelen
 3. Hoe we die informatie gebruiken
 4. Hoe wordt omgegaan met deze informatie
 5. Hoe deze informatie wordt gedeeld
 6. Waar we verzamelde informatie opslaan en verwerken
 7. Hoe we persoonsgegevens beveiligen
 8. Hoe lang we persoonsgegevens bewaren
 9. Uw rechten
 10. Hoe kunt u contact met ons opnemen?
 11. Gebruik van cookies en andere technologieën
 12. Andere websites/inhoud van derden

We raden u aan dit beleid te lezen, omdat het belangrijk voor u is om te begrijpen hoe we uw gegevens verzamelen, opslaan en gebruiken voor het doel waarvoor ze zijn verzameld.

Door dit privacybeleid te accepteren, geeft u ons uitdrukkelijk toestemming om uw informatie te verwerken op de manier die hierin wordt beschreven. Dit zal gebeuren in overeenstemming met de doeleinden en ontvangers vermeld in dit document. Als u informatie over een andere persoon verstrekt, moet u er rekening mee houden dat u door het accepteren van dit privacybeleid bevestigt dat u bevoegd bent om dit namens hen te doen.

I. Wie we zijn

Selectra SAS (SELECTRA of het "bedrijf"), zijnde de gegevensbeheerder, is verantwoordelijk voor de verwerking van uw informatie en bepaalt de doeleinden waarvoor en de manier waarop met persoonlijke gegevens wordt omgegaan. De gegevensverwerker is de entiteit die uw gegevens gebruikt om een dienst te verlenen. Dit kan verwijzen naar Selectra SAS of de derde partij die u kiest om uw diensten te verlenen, waaronder (maar niet beperkt tot) telecom, verhuizingen, energie, thuiszorg, verzekeringen of televisiediensten. Selectra SAS met maatschappelijke zetel te 66 rue Sébastien Mercier, 75015, Parijs, Frankrijk onder het bedrijfsregistratienummer 499807147 is de eigenaar en gegevensbeheerder van de Selectra Nederland en Selectra.nl. Als u vragen heeft met betrekking tot ons privacybeleid, stuur dan uw vraag(en) of gegevensverzoek naar het volgende e-mailadres: [email protected]. Het bedrijf voldoet aan de EU-verordening nr. 2016/679, de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van 25 mei 2018 en het wetsbesluit nr. 101 van 10 augustus 2018.

II. Welke informatie verzamelen we?

I. Gegevens verzamelen:

Persoonlijke gegevens kunnen worden verzameld tijdens een telefoongesprek, door een e-mail te sturen naar een van de Selectra SAS-diensten, door online een formulier in te vullen om informatie over een Selectra SAS-dienst in te vullen, door u te abonneren op de Selectra SAS-nieuwsbrief of door cookies te accepteren (die mogelijk plaatsvinden wanneer u verbinding maakt met de website, een formulier indient of interactie heeft met de website die verder gaat dan een simpele klik).

We kunnen ook informatie van u verzamelen als u contact opneemt met of om informatie of klantenondersteuning vraagt.

Aanvullende informatie verzameld:

We kunnen de volgende aanvullende informatie verzamelen:

 • Uw geregistreerde toestemming voor het ontvangen van marketingcommunicatie of toepassingsspecifieke communicatie.
 • Uw naam en contactgegevens als u contact met ons opneemt.
 • Details zoals meetgegevens, locatiegegevens en andere persoonlijke gegevens (inclusief IP-adres en browsertype) verzameld door uw gebruik van de diensten die het bedrijf levert.
 • Apparaat informatie.
 • Bezochte pagina's en bekeken inhoud: links en knoppen waarop is geklikt, URL's die zijn bezocht voor en nadat u onze dienst hebt gebruikt. Raadpleeg ons cookiebeleid voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt beheren.
 • Uw communicatie met Selectra SAS inclusief e-mailcorrespondentie of telefoongesprekken - ofwel om ondersteuning te vragen om service wijzigingen te voltooien of om statusupdates aan te vragen met betrekking tot applicaties of andere algemene vragen over overstappen.
 • Uw reactie op marketingcommunicaties van ons of via onze derde partijen.
 • Informatie uit databases van derden om te voldoen aan onze wettelijke en regelgevende verplichtingen.

Externe en openbaar beschikbare bronnen:

Niet alle persoonlijke informatie die we over u hebben, komt altijd rechtstreeks van u. We kunnen ook informatie verzamelen van derden, zoals onze partners, serviceproviders en openbaar beschikbare websites (dwz sociale-mediaplatforms), om te voldoen aan onze wettelijke en regelgevende verplichtingen, diensten aan te bieden waarvan we denken dat ze interessant kunnen zijn, om ons te helpen de nauwkeurigheid van de gegevens te behouden en de diensten die we leveren te verbeteren.

II. Doeleinden

Persoonsgegevens worden verzameld:

 • Automatisch tijdens een bezoek aan onze site voor statistische doeleinden, reclame of personalisatie van uw ervaring.
 • Bij het invullen van een formulier voor het aanvragen van een offerte voor een nieuwe energie- of telecomdienst.
 • Tijdens een telefoongesprek als u toestemming geeft.
 • Bij inschrijving op onze mailinglijst.
 • Om uw facturen te analyseren en een ander tarief aan te bieden.

III. Ontvangers

Om onze diensten te kunnen leveren, moeten we een aantal van uw persoonsgegevens verzamelen en verwerken. Selectra SAS is de ontvanger van dergelijke gegevens, maar kan worden verplicht om gegevens door te geven aan derden, zoals bijvoorbeeld zijn commerciële partners, in het geval dat de klant ervoor kiest om zich aan te melden voor een dienst die door genoemde partner wordt aangeboden.

III. Hoe we die informatie gebruiken

Uw persoonlijke gegevens worden door het bedrijf verwerkt voor de volgende doeleinden:

 • Om onze diensten aan te bieden en met u te kunnen communiceren.
 • Het bieden van ondersteuning en correspondentie met betrekking tot de energievoorziening. Om de precontractuele en / of contractuele relatie tussen u, het bedrijf en de dienstverleners die u hebt gekozen via onze vergelijkingsservice te regelen.
 • Om efficiënt op uw vragen of verzoeken te reageren en namens u contractuele verplichtingen na te komen. Indien u niet de vereiste persoonlijke informatie verstrekt die nodig is om de dienst te verlenen, zal er geen precontractuele en / of contractuele relatie worden aangegaan.
 • Om energie- en / of telecommunicatiediensten en -prijzen nauwkeurig te vergelijken om u te helpen de beste aanbieding voor u te kiezen. Dat is de zakelijke missie van Selectra. We zullen uw persoonlijke gegevens ook gebruiken om vergelijkingen te maken van andere producten of diensten die we in de toekomst aanbieden.
 • Om klanttevredenheidsonderzoeken uit te voeren om onze diensten te verbeteren en nieuwe producten te leveren aan de klanten van het bedrijf.
 • Aanleveren van promotiemateriaal en communicatie. Voor het verzenden van promotionele communicatie, nieuwsbrieven en nieuwe aanbiedingen met betrekking tot producten of diensten die worden verkocht door Selectra SAS en / of aanverwante entiteiten, evenals externe partners via verschillende elektronische en niet-elektronische middelen.
 • Personalisatie van inhoud en browse-ervaring.
 • Of u ons aanbod nu wel of niet accepteert, uw persoonlijke gegevens worden opgeslagen om eventuele toekomstige verzoeken af te handelen en, indien nodig, om u informatie over meer concurrerende aanbiedingen te sturen. U kunt uw recht uitoefenen om te weigeren dat uw persoonlijke gegevens door het bedrijf worden verwerkt.
 • Of u ons aanbod nu wel of niet accepteert, uw persoonlijke gegevens worden opgeslagen om eventuele toekomstige verzoeken af te handelen en, indien nodig, om u informatie over meer concurrerende aanbiedingen te sturen. U kunt uw recht uitoefenen om te weigeren dat uw persoonlijke gegevens door het bedrijf worden verwerkt.
 • Als u dit privacybeleid hebt gevonden op een website die eigendom is van Selectra SAS, is het doel van het verwerken van uw persoonlijke gegevens het vergemakkelijken en onderhouden van de klantendienst en promotionele communicatie met u.
 • Om het bedrijf te helpen bij het uitvoeren van kwaliteitscontroles en voor trainingsdoeleinden. Voor dit doel kan Selectra SAS de communicatie met haar klanten volgen en / of opnemen.
 • Voldoen aan interne audit vereisten
 • Berekening van leverings- en overstapkosten: we gebruiken uw persoonlijke informatie zoals uw naam, e-mailadres, telefoonnummer en andere informatie over u en uw leveringsregelingen om een ​​leveringsaanvraag te vergemakkelijken. Om dit te doen, kan uw informatie door ons worden gebruikt of worden doorgegeven aan een externe serviceprovider om uw identiteit te verifiëren, kredietcontroles op u uit te voeren, betalingsinformatie te valideren en om u belangrijke service-informatie te communiceren of u op de hoogte te houden met betrekking tot uw aanvraagstatus . Klantgegevens worden niet verzameld zonder toestemming.
 • Wettelijke en regelgevende verplichtingen. We zullen uw persoonlijke gegevens ook gebruiken om onze wettelijke verplichtingen af te dwingen en te waarborgen, in overeenstemming met de Europese en Nederlandse wetgeving en onze gebruiksvoorwaarden zoals beschreven op onze website(s).

IV. Hoe wordt omgegaan met deze informatie

De wettelijke basis voor de verwerking van uw persoonlijke gegevens is de volgende:

 • De evaluatie door het bedrijf van marktaanbiedingen (voor energietarieven en telecommunicatiediensten) alvorens het beste aanbod voor u te bepalen, vereist dat u persoonlijke informatie verstrekt zodat Selectra SAS een vergelijking kan uitvoeren. Zonder uw persoonlijke gegevens kan het bedrijf geen aanbevelingen doen.
 • Uw toestemming stelt ons in staat om contact met u op te nemen om u aanbiedingen, reclame en promotionele mededelingen te sturen met betrekking tot producten of diensten die op de markt worden gebracht door Selectra SAS en/of zijn gerelateerde entiteiten, evenals door derden die toegewijd zijn aan de industriesectoren waarin Selectra SAS werkt.
 • Het uitvoeren van contracten met de aanbieders van de betreffende diensten (energie, telecommunicatie, beveiliging of een andere sector). Het bedrijf heeft uw persoonlijke gegevens nodig om vergelijkingen te kunnen maken en om u een contract aan te bieden. Zonder uw persoonlijke gegevens kan het bedrijf geen vergelijking op uw behoeften afstemmen of een aanbeveling doen over de dienstverlener. Als u bijvoorbeeld uw elektriciteitsvoorziening wilt wijzigen via de Selectra SAS-vergelijkingsdienst, moet het bedrijf uw persoonlijke gegevens verwerken om het contract met het door u gekozen bedrijf te beheren, zodat de service kan worden gestart.
 • Het bedrijf heeft een gerechtvaardigd belang om uw toekomstige verzoeken om advies of vergelijking efficiënt af te handelen.
 • Selectra SAS of dienstverleners die door het bedrijf op de markt worden gebracht, hebben een legitiem belang om u te feliciteren met uw verjaardag, om uw persoonlijke gegevens te bewaren om u bijgewerkte aanbiedingen en klanttevredenheidsonderzoeken te sturen. De verwerking van uw persoonlijke gegevens is noodzakelijk zodat Selectra SAS haar dienstverlening kan verbeteren en de klanttevredenheid kan verhogen. In elk geval kunt u uw recht uitoefenen om u te verzetten tegen de verwerking van uw persoonlijke gegevens door contact op te nemen met Selectra SAS (statutaire zetel: 66 Rue Sébastien Mercier, 75015 Parijs, Frankrijk) via e-mail: [email protected].

V. Hoe deze informatie wordt gedeeld

Om een vergelijkingsdienst aan te bieden, moet het bedrijf uw persoonlijke gegevens naar de serviceprovider(s) kunnen sturen om prijs- en productdetails te krijgen die het aanbod vormen dat aan u wordt gepresenteerd. Als een elektriciteitsleverancier u bijvoorbeeld van stroom moet voorzien, moet het bedrijf persoonlijke informatie doorgeven zodat de levering kan worden geregeld. Hetzelfde geldt voor gas en telecommunicatie en andere soorten dienstverleners. Daarom is het voor de levering van de dienst noodzakelijk dat het bedrijf de persoonlijke informatie deelt met de aanbieders van de producten en diensten die Selectra SAS vergelijkt.

Houd er rekening mee dat als u aanbiedingen van of een contract met een specifieke provider wilt ontvangen, Selectra SAS uw persoonlijke gegevens met dat specifieke bedrijf en met geen ander zal communiceren. U dient te weten dat als u aanvullende informatie aan de aanbieder in kwestie verstrekt of als u hun diensten wilt contracteren, het gebruik van uw gegevens onderworpen is aan het privacybeleid van de aanbieder.

Het delen van uw persoonlijke gegevens zal in overeenstemming zijn met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) voor de doeleinden die in dit privacybeleid worden vermeld.

Dit zijn de personen of entiteiten die mogelijk toegang hebben tot en verantwoordelijk zijn voor de verwerking van uw persoonlijke gegevens:

 • Derden die diverse werkzaamheden uitvoeren ter promotie en ondersteuning van onze advies- en vergelijkingsdienst. Dit omvat technische diensten, gegevensproviders, klantendienstmedewerkers, hostingdiensten, marketing- en advertentieserviceproviders die betrokken zijn bij het maken van aanbiedingen en promoties, softwareoplossingen voor klantrelatiebeheer en bezorgbedrijven die producten kunnen leveren, evenals marktonderzoek bedrijven.
 • Bedrijven die samenwerken met Selectra SAS (dochterondernemingen, gelieerde ondernemingen, houdstermaatschappijen of merken), die namens het bedrijf optreden en uw persoonlijke informatie verwerken voor de doeleinden die zijn vastgelegd in dit privacybeleid.
 • Als Selectra SAS een joint venture aangaat, koopt, verkoopt aan of fuseert met een andere zakelijke entiteit, kunnen uw persoonlijke gegevens worden bekendgemaakt of overgedragen aan het nieuwe bedrijf, zakelijke partners, eigenaren of hun agenten en adviseurs. Selectra SAS zal de corresponderende entiteiten altijd informeren dat zij uw persoonlijke gegevens alleen mogen gebruiken voor de doeleinden die worden beschreven in dit privacybeleid.
 • Elke overheidsinstantie, juridische rechtbank of regelgevende instantie die is belast met de handhaving van de wet, overheidsinstantie of een andere derde partij aan wie wij denken dat het nodig is om de informatie vrij te geven (i) om te voldoen aan de toepasselijke wet- of regelgeving, (ii) om onze wettelijke rechten uit te oefenen, vast te stellen of te verdedigen, of (iii) om uw vitale belangen of die van een andere persoon te beschermen.
 • Als u Selectra SAS vraagt of toestemming geeft om uw persoonlijke informatie aan een andere persoon of derde partij te communiceren, zullen we uw persoonlijke informatie echter niet verkopen, verspreiden of opgeven, tenzij we uw toestemming hebben of de wet vereist dat het bedrijf dit doet.

VI. Waar we verzamelde informatie opslaan en verwerken

Hoewel Selectra SAS in Frankrijk is gevestigd, heeft het bedrijf een Nederlandse dochteronderneming en zakenpartners. Dit betekent dat wanneer het bedrijf uw persoonlijke gegevens verwerkt, dit in elk land binnen de Europese Economische Ruimte (EER) kan worden gedaan. Als gegevensbeheerder zorgt Selectra SAS ervoor dat gegevens worden verwerkt in overeenstemming met ons privacybeleid.

Er is momenteel geen plan om informatie over te dragen naar landen buiten de Europese Economische Ruimte. Als dit ooit het geval zou zijn, zou Selectra SAS ervoor zorgen dat uw persoonlijke informatie veilig blijft en voldoet aan dit privacybeleid.

VII. Hoe we persoonlijke identificatiegegevens beveiligen

We nemen online beveiliging en gegevensbescherming zeer serieus. Het is een gebied dat van vitaal belang is voor al onze klanten, dus we willen dat u vertrouwen hebt in de veiligheid van uw persoonlijke gegevens voordat u onze Services gebruikt. We doen er alles aan om beveiligingsmaatregelen te nemen om uw informatie te beschermen tegen toegang door onbevoegde personen en om onbedoelde of onwettige verwerking, openbaarmaking, vernietiging, verlies, wijziging en beschaDiging van uw persoonlijke informatie te voorkomen. We zorgen ervoor dat onze technologische beveiligingsoplossingen gelijke tred houden met de huidige best practices in de branche. Onze aanpak is gericht op risicobeoordeling, preventie en mitigatie. Om ons hierbij te helpen, passen we waar mogelijk compartimentering, pseudonimisering en encryptie toe om gevoelige informatie te beschermen. Hoewel volledige gegevensbeveiliging ons doel is, zijn er veel externe variabelen buiten onze controle die van invloed zijn op de beveiliging van uw persoonlijke gegevens. Daarom kunnen we de veiligheid van informatie die u openbaar maakt via uw internetverbinding niet garanderen. U aanvaardt de inherente veiligheidsimplicaties van het gebruik van internet en het bedrijf aanvaardt geen aansprakelijkheid voor enige directe, gevolg-, incidentele, indirecte of punitieve verliezen of schade die voortvloeit uit een dergelijke gebeurtenis.

Uw persoonlijke gegevens worden bewaard zolang als nodig is om u de door u gevraagde vergelijkingen, aanbiedingen of diensten te kunnen verstrekken.

Er zijn twee mogelijke scenario's waarom we met uw persoonlijke gegevens zouden omgaan:

 • Als u het aanbod accepteert en u zich aanmeldt via de service van Selectra SAS, bewaren we uw persoonlijke gegevens voor een periode van drie jaar. In dit geval moet u kennis nemen van het privacy- en beveiligingsbeleid van de serviceprovider waar u uiteindelijk naartoe gaat.
 • Als u het aanbod niet accepteert, meldt u zich niet aan via de service van Selectra SAS, uw persoonlijke gegevens worden gedurende een periode van drie jaar bewaard.

Dit is nodig zodat u contact kunt opnemen met het Bedrijf of zodat het Bedrijf u kan informeren over nieuwe aanbiedingen of diensten die voor u interessant kunnen zijn.

U kunt te allen tijde bezwaar maken tegen de verwerking van uw persoonlijke gegevens door Selectra SAS in verband met de ontvangst van promotionele communicatie. Het bedrijf zal uw voorkeuren registreren en dienovereenkomstig handelen om uw bezwaar te respecteren.

Als ofwel:

 1. De relevante termijn voor de verwerking van persoonsgegevens vervalt,
 2. U trekt uw toestemming voor het bedrijf in om uw persoonlijke gegevens te verwerken,
 3. U verzoekt om verwijdering van uw persoonlijke gegevens.

Selectra SAS heeft niet langer toegang tot uw persoonlijke gegevens en is er daarom niet langer verantwoordelijk voor. Na deze periode wordt persoonlijke informatie geanonimiseerd en alleen voor statistische doeleinden opgeslagen.

IX. Uw rechten

Overeenkomstig artikel 17 van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (EU-GDPR) van de EU respecteren wij het recht van betrokkenen op toegang tot en controle over uw persoonsgegevens.

U kunt de volgende rechten uitoefenen met betrekking tot uw persoonlijke gegevens:

 1. Het recht op toegang tot uw persoonlijke informatie om te weten welke persoonlijke informatie wordt verwerkt en voor welke doeleinden
 2. Het recht om eventuele fouten in uw persoonlijke gegevens te corrigeren.
 3. Het recht om uw persoonlijke gegevens te onderdrukken
 4. Het recht om bezwaar te maken of te verzoeken dat uw persoonlijke gegevens niet om persoonlijke redenen worden verwerkt.
 5. Het recht om uw toestemming in te trekken als het bedrijf het wettelijke recht heeft om uw persoonlijke gegevens te verwerken.
 6. Het recht om een beperking van de verwerking van uw persoonlijke gegevens te vragen in de volgende gevallen:
  1. Terwijl de juistheid van uw persoonlijke gegevens wordt gecontroleerd.
  2. Als de verwerking van uw persoonlijke gegevens onwettig is, maar u bezwaar maakt tegen de onderdrukking ervan.
  3. Zelfs wanneer het bedrijf niet vereist dat uw persoonlijke gegevens worden verwerkt, kunt u uw persoonlijke gegevens gebruiken voor het geval u een klacht of claim heeft.
  4. Wanneer u bezwaar heeft gemaakt tegen de verwerking van uw persoonsgegevens op grond van algemeen belang of gerechtvaardigd belang, terwijl de rechtmatigheid van uw claim wordt onderzocht.

Een klacht indienen bij de privacytoezichthouder in uw land: Gegevensbeschermingsautoriteit.

X. Hoe u contact met ons kunt opnemen

Om deze rechten uit te oefenen, moet u een verzoek per e-mail sturen naar [email protected]. U kunt ook schrijven naar Selectra SAS met maatschappelijke zetel te 66 rue Sébastien Mercier, Parijs 75015, Frankrijk. U kunt meer informatie over uw rechten krijgen door contact op te nemen met Selectra SAS of door contact op te nemen met de Gegevensbeschermingsautoriteit. Om uw rechten uit te oefenen, moet u uw volledige naam opgeven en aangeven welk recht u uitoefent met een kopie van een identiteitsbewijs (zoals een paspoort of rijbewijs) waaruit uw identiteit blijkt.

Als u van mening bent dat er sprake is van een schending van de privacywetgeving met betrekking tot de manier waarop met uw persoonlijke gegevens is omgegaan, heeft u ook het recht om een klacht in te dienen bij uw lokale gegevensbeschermingsautoriteit. In Nederland is de autoriteit de Autoriteit Persoonsgegevens en contactgegevens kunnen worden verkregen op: https://www.autoriteitpersoonsgegevens.nl/.

XI. Andere websites / inhoud van derden

De website kan links bevatten naar sites van derden, social media buttons en/of widgets. Deze links zijn gemaakt om de toegang tot relevante inhoud en diensten die door deze websites worden aangeboden, te vergemakkelijken. De links op de website vormen geen aanbeveling of validatie van websites van derden of van hun inhoud. Het is aan de gebruiker om verstandig en kritisch om te gaan met informatie op websites van derden. Wij geven te goeder trouw aanbevelingen, advies, informatie en links op onze website.

Alle materialen die op de website worden weergegeven of gepresenteerd (inclusief, maar niet beperkt tot tekst, afbeeldingen, artikelen, foto's, afbeeldingen en illustraties (ook bekend als de "Inhoud") zijn eigendom van Selectra SAS, met uitzondering van merknamen, logo's, of afbeeldingen die toebehoren aan partnerauteurs of partnerbedrijven, tenzij anders vermeld. In alle gevallen is alle geplaatste inhoud beschermd door auteursrecht, handelsmerk en andere intellectuele eigendomsrechten.

XII. Gebruik van cookies en andere technologieën

De gebruiker erkent de waarde van het automatische registratiesysteem van het bedrijf (cookies) en ziet af van de mogelijkheid om deze te betwisten in geval van een geschil, met uitzondering van tegenbewijs. Er wordt aangenomen dat de gebruiker de wettelijke bevoegdheid heeft om deze servicevoorwaarden en het gebruik van cookies te accepteren. De algemene voorwaarden zijn die welke van kracht zijn op de datum van het bezoek van de Gebruiker. We behouden ons het recht voor om deze voorwaarden op elk moment naar eigen goeddunken te herzien.

We verzamelen browser- en cookie-informatie wanneer u voor het eerst naar onze websites navigeert. We gebruiken cookies en browserinformatie om u een betere klantervaring te bieden en om ervoor te zorgen dat de inhoud correct is opgemaakt. Dit wordt gecontroleerd door een webserver. Zie ons Cookiebeleid voor meer informatie over het gebruik van cookies, hoe u het gebruik ervan kunt controleren en informatie met betrekking tot onze internetgebaseerde en mobiele advertenties.

Hoe gebruiken we deze informatie?

Wij behandelen persoonlijke informatie om een nieuwe leveringsofferte te tonen en om de overstap naar de nieuwe leverancier in ons aanbod te vergemakkelijken, mocht u de wens daartoe duidelijk kenbaar maken.

Uw gegevens worden meer specifiek als volgt gebruikt:

Personalisering: we gebruiken persoonlijke informatie om op maat gemaakte inhoud te leveren en voor te stellen om uw ervaring met onze Services te personaliseren. Dit is een verwerking die noodzakelijk is voor onze legitieme belangen als advies- en vergelijkingsdienst bij het leveren of presenteren van relevante inhoud aan onze gebruikers.

Marketing: onder voorbehoud van eventuele voorkeuren die u hebt aangegeven (indien van toepassing), gebruiken we persoonlijke informatie om u marketing- en promotionele communicatie te leveren via verschillende platforms, zoals e-mail, telefoon, sms, direct mail, online, pushmeldingen of anderszins. We zullen dit doen, tenzij specifiek anders door u opgedragen, gedurende een redelijke periode nadat uw leveringscontractperiode is afgelopen na overschakeling met de hulp van het Bedrijf. De reden hiervoor is dat wij u graag willen informeren over producten, diensten, acties en speciale aanbiedingen waarvan wij denken dat deze voor u interessant kunnen zijn.

Als we u een marketing-e-mail of -sms sturen, bevat deze instructies over hoe u zich in de toekomst kunt afmelden voor het ontvangen van deze marketingcommunicatie. Het kan tot 48 uur duren voordat eventuele wijzigingen die u aanbrengt in uw marketingvoorkeuren volledig zijn doorgevoerd. Houd er rekening mee dat zelfs als u zich afmeldt voor het ontvangen van marketing-e-mails, we u nog steeds belangrijke service-informatie kunnen sturen met betrekking tot uw leveringsaanvraag.

We zullen u van tijd tot tijd marketingmateriaal sturen dat voor u van bijzonder belang kan zijn op basis van uw gedrag, activiteit, trends en interesses. Deze marketingberichten zullen u informatie verschaffen over de producten, diensten, actieve promoties of aanbiedingen die voor u beschikbaar zijn door het bedrijf en informatie over de producten en diensten die worden geleverd door onze geselecteerde partners en derde partijen. Behalve wanneer we uw persoonlijke gegevens gebruiken voor marketingdoeleinden op basis van uw voorafgaande schriftelijke toestemming en behoudens eventuele opt-out-voorkeuren die u ons meedeelt met betrekking tot elektronische directmarketingcommunicatie, behandelen we persoonlijke gegevens voor marketingdoeleinden voor zover nodig voor het doel van onze legitieme belangen bij het promoten van onze producten en diensten.

Houd er rekening mee dat we de persoonlijke gegevens van winnaars van ontvangen acties of ontvangen prijzen ook op onze website(s) kunnen publiceren in overeenstemming met onze legitieme belangen.

Advertenties en diensten weergeven en meten: we gebruiken een combinatie van verzamelde informatie zoals advertentiecookies, uw e-mailadres en uw onsite-activiteit om u gerichte en relevante advertenties te tonen op een selectie van op de witte lijst geplaatste websites op het World Wide Web en sociale media websites. Deze informatie kan ook worden gebruikt om de effectiviteit en het bereik van deze advertenties te meten en analyseren, om ons te helpen onze marketingstrategie te verbeteren en te verfijnen in overeenstemming met onze legitieme belangen.

Diagnostiek, onderzoek en ontwikkeling: we gebruiken persoonlijke informatie voor interne onderzoeks- en ontwikkelingsdoeleinden, om systeemproblemen te diagnosticeren, om onze websites te beheren, om de kenmerken en functies van onze diensten te verbeteren en te testen, om nieuwe inhoud, producten en diensten te ontwikkelen. Om testen en analyses uit te voeren. Deze verwerking is noodzakelijk voor het behartigen van onze gerechtvaardigde belangen.

Wettelijke en regelgevende verplichtingen: we kunnen worden verplicht om persoonlijke informatie te gebruiken en te bewaren om wettelijke en nalevingsredenen. Klantsegmentatie om producten en diensten aan te bieden, en promotiemateriaal dat relevant is voor Nederlandse klanten.

Andere doeleinden: het kan zijn dat we persoonlijke informatie moeten gebruiken en bewaren voor; verlies preventie; en om onze rechten, privacy, veiligheid of eigendom, of die van andere personen te beschermen in overeenstemming met onze legitieme belangen.

Hoe worden beoordelingen verzameld, geverifieerd en gecategoriseerd?

Hoe worden beoordelingen verzameld?

Klanten die zich via Selectra hebben aangemeld voor hun contract, ontvangen enkele weken na hun abonnement een e-mail waarin ze worden aangeboden om een ​​beoordeling over hun leverancier achter te laten. Bovendien kan elke internetgebruiker op elk moment een beoordeling indienen door op "Publiceer mijn beoordeling" te klikken.

Het indienen van een beoordeling geeft geen toegang tot enige tegenprestatie voor de gebruiker.

Hoe worden beoordelingen geverifieerd?

Selectra streeft ernaar om alleen echte beoordelingen te publiceren.

We vragen elke klant die een beoordeling indient om te zweren dat ze klant zijn geweest of zijn van de aanbieder waarop ze een beoordeling plaatsen en om ons een geldig e-mailadres te verstrekken.

Elke ingediende recensie wordt vervolgens opnieuw gelezen door Selectra en wordt pas na deze verificatie gepubliceerd. Elke beoordeling die ons moderatiebeleid niet respecteert of afkomstig is van een ongeldig e-mailadres, wordt niet gepubliceerd.

Wanneer een klant via Selectra een contract heeft getekend met een leverancier en een review achterlaat over deze provider met hetzelfde e-mailadres als waarmee het contract is ondertekend, voegt Selectra de vermelding Geverifieerde klant toe naast de review. Anders verschijnt er geen vermelding naast de melding omdat we dan niet kunnen garanderen dat de klant klant is of is geweest van de leverancier.

Geen van de gegevens die door Selectra worden verzameld als onderdeel van de publicatie van beoordelingen, zal worden gebruikt voor commerciële doeleinden.

Hoe worden beoordelingen geclassificeerd?

De twee beoordelingen met de meeste positieve stemmen van gebruikers worden gemarkeerd.

De volgende beoordelingen zijn standaard gesorteerd van meest recente naar oud, maar het is mogelijk om ze in oplopende of aflopende volgorde van beoordeling te sorteren.

Moderatie charter

Wanneer een review is ingediend, streven we ernaar deze binnen 2 werkdagen te plaatsen. De gebruiker kan ervoor kiezen om zijn voor- en achternaam niet op de comparator weer te geven. Selectra behoudt zich het recht voor om de ingediende meningen voor onbepaalde tijd te bewaren. Eenmaal ingediend, kan een beoordeling niet meer worden bewerkt. De gebruiker kan de verwijdering van zijn mening aanvragen door een e-mail te sturen naar [email protected].

De meningen van klanten zijn gratis, op voorwaarde dat ze de basisregels van fatsoen respecteren. Opmerkingen die de volgende elementen bevatten zijn niet toegestaan:

 • opmerkingen van racistische, xenofobe, homofobe of revisionistische aard, alsook aanzetten tot discriminatie, haat of geweld;
 • onbeschofte, vulgaire of beledigende taal;
 • berichten die niet gerelateerd zijn aan de betreffende provider;
 • beoordelingen die de persoonlijke gegevens van de auteur of een derde bevatten (e-mailadres, telefoonnummer, klantaccount, enz.), onder het recht op bescherming van de persoonlijke levenssfeer.

Als de publicatie van een recensie wordt geweigerd, ontvangt de auteur een e-mail om hem hiervan op de hoogte te stellen en de reden voor de weigering op te geven.

© Selectra SAS – Alle rechten voorbehouden – Laatste update: 22 maart 2022

Vond je deze informatie nuttig? 100% van de 29 stemmen vond de informatie nuttig.